Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolno

Noću vas 'love' grčevi u nogama? Evo što vam je činiti...

grčevi u nogama
Foto: Thinkstock
30.09.2016.
u 11:18

Zbog tih neugodnih bolova možemo dobar dio noći provesti budni

Grčevi u nogama mogu upućivati na nedostatak kalija i magnezija, koji igraju važnu ulogu u održavanju normalne funkcije živaca i mišića. Zbog tih neugodnih bolova, možemo dobar dio noći provesti budni. Evo savjeta kako se boriti s takvom nesanicom. 

Budući da veći dio dana provodimo u sjedećem ili stojećem položaju, i to može može biti uzrok pojave grčeva. Za trenutačno olakšanje, ispravite ili masirajte listove sve dok se mišići ne opuste. Ako često osjećate grčeve u nogama tijekom noći, napravite nekoliko vježbi istezanja prije odlaska na spavanje.

Jedite banane, krumpir, marelice, lisnato povrće... 

Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jest manjak kalija u tijelu  stoga se preporučuje jesti  namirnice koje obiluju ovim mineralom, poput banana i krumpira. Još jedan odličan način da tijelo opskrbite kalijem je da tijekom dana pijete vodu u koju ste dodali žlicu jabučnog octa i domaćeg meda. 

Topli oblozi

Kako biste što prije opustili dio tijela koji je zahvatio grč, stisnite to mjesto i držite oko 15 sekundi, zatim opustite mišić i ponavljajte dok bol ne popusti. Pomoći će i topli oblozi ili kupka. 

Zatim, možete probati i tinkturu (razrijeđenu u vodi) antispazmatične biljke kao što je matičnjak (limunova trava).

>>Ovo su simptomi koji ukazuju da imate problema s prostatom

Komentara 3

TH
than
00:21 01.10.2016.

Onoga koga ulovi grc, samo neka pokrene misic u drugom smjeru i drzi. Nema sto stiskati rukama niti to djeluje. Proci ce grc. Taj grc kod spavanja nije kao sportski grc da ga netko treba istezati, vec daleko manji grc. Nazalost, kod mase ljudi koji se tek susretnu sa njime bude problem, jer se uplase... Samo vucite misic sami kontra grca i proci ce. Dok ste u krevetu nije problem.

CV
cvijece
12:50 03.10.2016.

Fali magnezija.

DU
Deleted user
06:59 01.10.2016.

Ili kupiš u ljekarni tablete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije