Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte zanemariti

Nije samo stvar genetike, sijeda kosa može ukazati da bolujete od ovoga....

Muškarac
Foto: Shutterstock
1/2
08.04.2017.
u 16:53

Istraživanje je obuhvatilo 545 muškaraca, a proveli su ga stručnjaci sa Sveučilišta Kairo.

Neki sijede vlasi počinju primjećivati u ranijoj dobi, neki u kasnijoj. I dok se svatko na svoj način pokušava pomiriti s činjenicom da postaju sijedi, znanstvenici poruluju da ima još jedna loša vijest oko toga.

Naime, pojava sijedih vlasi ne mora nužno biti povezana s genetikom, iza toga može se kriti i ozbiljna zdravstvena prijetnja - srčane bolesti.

Pojava sijede kose može biti pokazatelj oštećenja arterija, piše Daily Mail. Znanstvenici su otkrili da upale, hormonalne promjene i usporena obnova i rast stanica mogu biti uzrok i srčanih oboljenja i pojave sijedih vlasi. 

Ovo otkriće vrlo je važno jer može pomoći u ranijem otkrivanju problema sa srcem samo pogledom na kosu pacijenta, navodi se. 

Istraživanje je obuhvatilo 545 muškaraca, a proveli su ga stručnjaci sa Sveučilišta Kairo. 

Muškarci su podijeljeni u dvije skupine u odnosu na njihovo srčano zdravlje te boji kose. Količina sijedih vlasi stupnjevana je brojevima od jedan od pet, gdje je broj jedan označavao crnu, odnosno kosu bez sijedih vlasi, a broj pet je označavao potpuno sijedu kosu. Osobe koje su bile ocijenjene stupnjem tri i naviše, imale su pokazatelje oštećenja arterija, visokog tlaka te visok loši kolesterol, sve uzročnike srčanih oboljenja. 

>>Kora od krumpira za borbu protiv sijedih: Pogledajte kojim trikom ih se riješiti!

Komentara 13

DU
Deleted user
19:02 08.04.2017.

da,da,žene ne obolijevaju od srčanih bolesti je farbaju kosu.Po boji moje kose čudno je da sam živ.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
18:02 08.04.2017.

mos mislit

DJ
djsebastijan
04:56 09.04.2017.

sta ce tek pronaci na nama celavima !!!!!!!!???? grozno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije