Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učinkovito i jeftino

Mućkajte ulje u ustima i riješit ćete se ovih tegoba i bolesti

Ulje
Foto: Thinkstock
1/3
05.12.2016.
u 10:30

Dvadesetak minuta mućkajte u ustima suncokretovo ili sezamovo ulje i tako ćete se riješiti kroničnog umora, nesanice, astme...

Za održavanje usne šupljine zdravom postoji jedan jednostavan, jeftin i stoljećima star prirodan lijek – mućkanje ulja u ustima. Ajurvedska medicina za ovu metodu tvrdi da pomaže u liječenju mnogih bolesti i uklanjaju brojnih tegoba. Ovo učenje kaže da se na jeziku skupljaju toksini iz raznih dijelova našeg tijela, a mućkanjem ulja u ustima rješavamo se tih toksina i izbacujemo ih iz tijela.

Ova metoda će biti od velike pomoći svima koji imaju učestale glavobolje, zubobolju, pate od nesanice i kroničnog umora, bore se s astmom, artritisom, a pomaže i kod crijevnih i želučanih oboljenja kao i kod bolesti srca, bubrega i jetre. 

Ako imate gore navedene zdravstvene tegobe i želite provjeriti djeluje li ova metoda, evo što morate učiniti. Ujutro, na prazan želudac, uzmite žlicu hladno prešanog suncokretova, sezamova ili kokosova ulja i mućkajte u ustima to ulje dvadeset minuta. Nemojte ulje mućkati brzo i agresivno, činite to polako i sasvim laganim pokretima jer ćete jedino tako biti sigurni da je ulje doprlo do svih dijelova usne šupljine. Ulje nemojte progutati, nego ga nakon 20-ak minuta ispljunite.

Ako je tekućina koju ste ispljunuli sasvim bijela i gusta, to je dobar znak jer znači da ste pravilno i dovoljno dugo mućkali usta uljem. Ako je pak tekućina još uvijek žute boje to je znak da niste dovoljno dugo radili ovaj postupak. Iskustvo osoba koja su primijenila ovu metodu pokazalo je da im je na početku bilo teško mućkati, da ih je boljela čeljust, ali nakon nekog vremena svladali su tehniku, a rezultati koje su postigli bili su zapanjujući. 

Lice im je bilo svježe, prestale su ih mučiti alergije, desni su im bile zdravije...

 

Ključne riječi

Komentara 16

RI
riba123
11:14 05.12.2016.

Ono što je ovdje zapanjujuće je pad kvalitete ovih novina, a posljedično i portala. N.B. bilo koja mješavine ulja i vode, u ovom slučaju sline, je "bijela i gusta". Radi se o emulziji, a boja zapravo ovisi o boji sastojaka. Zapanjujuća je i mjera do koje su novinari spremni plasirati neprovjerene informacije. Zapanjujuć je i rad urednika. Ili ste svi zajedno zapanjeni panjevi ili to radite namjerno. Za ovo potonje na žalost ne postoji prikladna komparacija. To je jednostavno zapanjujuće.

GA
Gastarbeiter2
11:34 05.12.2016.

Treba izdržati 20 minuta...

TR
Trnjanec
10:54 05.12.2016.

Nećete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije