Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA STOLJEĆA...

Može li Mark Zuckerberg iskorijeniti sve bolesti?

Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.09.2016.
u 09:12

Koliko je želja osnivača Facebooka i njegove žene realna?

Iznos koji su Zuckerberg i Priscilla Chan donirali kako bi poduprli medicinska istraživanja iznosi 3 milijarde dolara. I kažu kako je njihov krajnji cilj izliječiti i spriječiti sve bolesti do kraja ovog stoljeća, prenosi BBC.

Shvaćajući koliko je taj cilj ambiciozan, par je priznao kako možda zvuče ludo, ali danas su znanost i medicina ipak napredovali, više u jednom stoljeću, nego u čitavom tisućljeću.

Zuckerberg je istaknuo kako su proveli dvije godine u razgovorima sa stručnjacima kako bi sve isplanirali i to nije "nešto u vezi s čime jednostavno možete pročitati knjigu".

Isto tako shvaća kako će proći godine prije nego što dođe do novih medicinskih otkrića.

Liječnici se slažu kako je iskorijeniti sve bolesti do kraja stoljeća pretenciozno, no pozdravljaju donaciju.

Ističu kako se sve mijenja. Naš imunitet, ali i bolesti. Također, neki faktori, kao što su klimatske promjene, mogli bi utjecati na razvoj bolesti. 

"Stara izreka glasi: od nečega se mora umrijeti ", zaključuje jedan od doktora.

>> Zuckerberg obećao 3 milijarde dolara za liječenje svih bolesti za života njegove kćeri

Komentara 6

Avatar @promatrač
@promatrač
12:08 23.09.2016.

Koliko je današnja medicina napredna pokazuje i dokazuje svakodnevnica. Prepune bolnice i liječničke prakse, na stotine novih bolesti "nepoznatog" uzroka. Paradoksalno je da je u zemljama sa nerazvijenim medicinskim sustavom natalitet i do deset puta i više, veći nego u razvijenim. Facit je, što je liječnik dalje od vas biti ćete zdraviji.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:43 23.09.2016.

Spasi nas , Bože, od ovakvih "spasitelja".

RP
Rajska_ptica
11:33 23.09.2016.

Zuckerberg je umislio da je bog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije