Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak simptom

Mislila da samo ima osip od brijanja nogu, no ispostavilo se da je nešto puno gore

Rhiannon Douglas
Foto: Facebook
11.01.2017.
u 10:36

Rhiannon Douglas (21) dijagnosticiran je nodularni sklerozni limfom, odnosno vrsta Hodgkinove bolesti koja zahvaća limfni sustav

Rhiannon Douglas (21) nije se previše zabrinula kad joj se po nogama pojavio crveni osip. Mislila je da joj je to od depilacije nogu koje je brijala britvicom. No, kada se osip raširio po cijelom tijelu i počela je osjećati jake bolove u leđima, otišla je kod liječnika. Testovi su pokazali da ima tumor od 8.5 centimetara koji joj raste u prsima.

Rhiannonine najgore sumnje tada su ostvarene, liječnici su joj dijagnosticirali nodularni sklerozni limfom, odnosno vrstu Hodgkinove bolesti koja zahvaća limfni sustav, piše Mirror

Liječnici su 21-godišnjakinji objasnili kako je njezin osip bio jedan od simptoma rijetkog tumora te da nije došla na vrijeme, male bi bile šanse da bi tumor uopće mogli liječiti.

Tumor joj je dijagnosticiran u studenome lani i od tada se počeo smanjivati, a djevojka se nada da će do ljeta biti izliječena.

– Nisam mogla vjerovati da je osip na mojim nogama rijedak simptom raka. Nikada nisam čula za to niti vidjela tako da sam bila jako šokirana kada sam otkrila da imam tumor – priznala je Rhiannon.

– Prvo sam pomislila da je to od brijanja nogu, no kada se počeo širiti, pomislila sam na meningitis i otišla sam liječniku. Noge su mi konstantno 'gorjele', mogla sam nositi jedino široku odjeću, a od obuće samo japanke. Šest mjeseci nije se znalo što je dok nisam počela osjećati bolove u zglobovima i leđima nakon čega je otkrivena masa u mojim prsima – ispričala je 21-godišnjakinja. 

>> Beba koja je rođena dva puta: Izvadili je iz maternice, operirali i vratili nazad

Komentara 2

DU
Deleted user
08:06 13.01.2017.

Dajte to na hrvatski prevedite (ne ... otišla je kod liječnika...), nego --- otišla je k liječniku! Gdje ste svi vi koji u tome griješite išli u školu, i do kojeg razreda osnovne škole?

DU
Deleted user
08:07 13.01.2017.

... osim ako ova Karoli.na Lu.beena nije od nekud s istoka. Curo, nauči to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije