Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CroGlobathon

Liječnici planinari: Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije

Planinarenje
Foto: PR FOTO
1/2
18.04.2017.
u 12:02

Planinarenje povodom CroGlobathona započet će u 8.30 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba koji će i ove godine pripremiti grah za vrijedne planinare.

Hrvatska se ovog travnja pridružuje brojnim zemljama svijeta u međunarodnoj zdravstvenoj akciji podizanja svijesti o važnosti prevencije ginekološkog raka, Globe – athon. Ginekološki rak koji zahvaća brojne organe uključujući kompletan genitalni, ali i urološki sustav pogađa žene sve mlađih dobnih skupina, a zbog nepravovremenih pregleda i samim time kasnog otkrivanja, veliki broj njih neopravdano umire od ove opake bolesti. Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora pozivaju na CroGlobathon povodom kojeg će u nedjelju, 23. travnja u 8 sati, brojni liječnici, profesionalni i rekreativni sportaši te građani udružiti snage planinarenjem na Sljeme.

“Veseli me da se i u Hrvatskoj održava ova međunarodna javnozdravstvena kampanja s ciljem poticanja žena na redovite odlaske na ginekološke preglede. Nestrpljivo iščekujem planinarenje na Sljeme i pozivam sve građane da nam se pridruže,” izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, a upravo javnozdravstvena akcija CroGlobathon jedinstveni je poticaj za početak tjelesne aktivnosti i brige za vlastito zdravlje. 

Planinarenje povodom CroGlobathona započet će u 8.30 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba koji će i ove godine pripremiti grah za vrijedne planinare.

“Osim skrbi o ženskom zdravlju, ovim pohodom želimo vlastitim primjerom i angažmanom za što aktivniji i zdraviji život što veći broj građana motivirati na isto. Tada je svakodnevica ljepša, a kvaliteta života znatno bolja.” – zaključio je predsjednik Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora dr.Berislav Banek.

>>Rusi otkrili učinkovitiju metodu liječenja raka?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije