Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment

Tijekom 12 sati ovoj ženi težina se promijenila 3,3 kilograma, evo što je zaključila

vaganje
Foto: Thinkstock
1/3
09.12.2016.
u 19:57

Nutricionistica Alexandra Caspero bilježila je kako joj kilaža varira kad pojede, kad se bavi tjelesnom aktivnošću, kad popije više vode...

Navečer se odričete večere u nadi kako će sutra vaga pokazati barem koji gram manje. Prvo vaganje vas šokira jer se vaga nije ni pomakla od jučer, čak vam i dodaje koji gram. Koliko nam težina tijekom dana oscilira, odlučila je istražiti blogerica i nutricionistica Alexandra Caspero. Napravila je mali eksperiment i svakih nekoliko sati se vagala. 

Pri prvom jutarnjem vaganju, odmah nakon što je ustala oko pet sati ujutro vaga je rekla da teži 60 kilograma. Nakon odlaska na WC i mokrenja ponovno provjerava težinu i vaga sada pokazuje 59,7 kg. Sljedeće vaganje obavila je tri sata kasnije i prije vaganja je popila samo čašu vode i šalicu kave i već se vratila na težinu prvog vaganja. To jutro sat i 15 minuta bila je na jogi i trčanju i trening joj je skinuo 800 grama.  Pola sata nakon joge i trčanja kilaža joj se povećala za nekih 200 grama.

– Uopće mi nije jasno kako se to  dogodilo jer nakon joge i trčanja nisam ništa stavila u usta. Iako vaga pokazuje više kilograma, osjećam se mršavo i dobro – napisala je u svom dnevniku vaganja tog dana. Dva sata poslije trčanja Alexandra je jela zobenu kašu i popila dvije čaše vode i čaja i vaga pokazuje da ima manje kilograma nego kad je išla na trčanje. Prije ručka je pospremala po kući i nije sjedila i vaga je pokazala kako sada ima 61,2 kilograma, a nakon ručka brojke su stigle do 62 kg.

Alexandri nije jasno kako je uz toliko aktivnosti i s balansiranom prehranom od jutra do 14 h dobila čak dva kilograma. Vaganje Alexandra ponavlja sat vremena nakon što je ručala i sada već ima pola kilograma manje nego prošli put, a nakon večere je dobila još 100 grama. Zadnje vaganje je Alexandra obavila prije spavanja i tada je imala 62,2 kg.

Tijekom 12 sati Alexandra je mjerenjem došla do činjenice da joj se kilaža tijekom tog perioda promijenila za 3,3 kilograma. – Htjela sam samo dokazati da se težina može drastično mijenjati tijekom dana i da te promjene nisu vrijedne pretjerane brige – zaključila je Alexandra. 

Komentara 3

BE
belimo
20:40 09.12.2016.

A da li je u obzir uzela u obzir pogrešku vage. Staneš na vagu nekoliko puta za redom i svaki put pokaže različito....

MO
morska
10:13 10.12.2016.

Da ista zna o fiziologiji, znala bi da je to normalno i da se svima dogadja na dnevnoj bazi. Zato se mora vagati svako jutro prije no sto se ista pojede i usporedjivati te vrijednosti.

VK
vk52
19:54 16.12.2016.

Ja nemam problema sa kilazom mogu jesti sto hocu ne mogu omrsaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije