Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBIJANJE MITA

Hoće li vam voda s limunom pomoći da izgubite kilograme?

Limun i soda bikarbona
Foto: shutterstock
20.03.2017.
u 10:20

No pretjerano je reći da veća količina vitamina C, koju unosimo u tijelo konzumirajući sok limuna u vodi, može spriječiti debljanje.

Smatrate li i vi da limun ispire toksine iz tijela, smanjuje apetiti, blokira apsorpciju masti u probavnom sustavu te pomaže pri mršavljenju?

Istraživanja na japanskim studijima pokazala su da je limun zdrava namirnica u umjerenim količinama. Limun je dobar izvor vitamina C, a prijašnje studije povezuju nizak status vitamina C s  pretilosti. No pretjerano je reći da veća količina vitamina C, koju unosimo u tijelo konzumirajući sok limuna u vodi, može spriječiti debljanje. 

Bahram Arjmandi, profesor nutricionizma na Sveučilištu Florida te urednik časopisa Journal of Food također ističe kako je istina da limun u većoj količini sprečava apsorpciju masti u probavnom sustavu, no jedna jabuka mnogo više pomaže u sprečavanju apsorpcije masti od limuna. U tom slučaju bolje je pojesti jabuku jer bi trebalo konzumirati mnogo veću količinu limuna da bi se spriječila apsorpcija masti u jednakoj mjeri kao što se to dogoditi kada se pojede jabuka. 

Profesor ističe da je ispijanje vode s limunom svakako dobra navika, pogotovo ako smatrate da vam ona pomaže da preskočite manje zdrave napitke. No, ako uistinu želite smršavjeti, onda ne očekujte da ćete s pomoću limuna izgubiti neželjene kilograme. Tjelesna aktivnost i uravnotežena svakidašnja prehrana pomoći će pri mršavljenju.

>>Kora limuna kao lijek? Evo u čemu vam može pomoći

>>Kako se jednostavno riješiti zadaha od češnjaka? Evo što trebate napraviti nakon jela...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije