Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez

Evo što sat na dan proveden na društvenim mrežama čini vašoj djeci

djeca i internet
Foto: Shutterstock
12.04.2017.
u 10:13

Vrijeme provedeno na Facebooku, Snapchatu, WhatsAppu i Instagramu utječe na sve aspekte djetetova života

Mnogi od nas odrastali su bez aplikacija za chatove i društvene mreže, no današnjoj djeci gotovo je nezamislivo biti bez takve vrste zabave.

Stare igre gotovo izumiru, a djeca postaju sve ovisnija o internetu.

Koliko samo jedan sat dnevno proveden na društvenim mrežama može utjecati na djetetovo zdravlje, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Sheffield. Rezultati su uputili na to da djeca postaju nesretnija, a veći utjecaj ima na djevojčice i one postaju nesretnije od dječaka i gube samopouzdanje. 

Vrijeme provedeno na Facebooku, Snapchatu, WhatsAppu i Instagramu utječe na sve aspekte djetetova života, navodi se, a posebice na učenje, način na koji će se odijevati i prezentirati drugima. 

Kao razlog tome navodi se pristup raznim fotografijama na internetu koje utječu na dječju percepciju sebe i života oko sebe. 

Djeca koja "borave" na internetu podložnija su i cyberbullyingu. 

Istraživanje provedeno za dječji BBC kanal pokazalo je da više od jedne četvrtine djece u dobi od 10 do 12 godina ima račune na društvenim mrežama.

>>Blizanke naučio scenu iz horor filma Isijavanje i odveo ih u hotel. Evo što se dogodilo

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
11:17 12.04.2017.

djeca ne bi trebala biti toliko puno na internetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije