Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poradite na tome

5 loših jutarnjih navika zbog kojih se debljate

buđenje
Foto: Thinkstock
05.03.2017.
u 08:36

Prvi potezi koje ćete učiniti kada se probudite neće samo utjecati na vaše raspoloženje već i na to hoćete li uspješno gubiti kilograme – ako vam je to cilj

Pravilna prehrana i vježbanje ključ su uspjeha za mršavljenje. No, postoje stvari koje radite, a niste ni svjesni da one utječu na debljanje.

– Najveća pogreška koju ljudi rade kada žele izgubiti kilograme jest da ''ustanu na lijevu nogu'' – kaže Susan Peirce Thompson, predsjednica Instituta za održivo mršavljenje.

Prvi potezi koje ćete učiniti kada se probudite utjecat će na vaše raspoloženje, ali i na to hoćete li uspješno gubiti kilograme ako radite na tome.

1. Prespavali ste
Istraživanje je pokazalo kako oni koji spavaju 10 ili više sati često imaju veći tjelesni indeks mase od onih koji spavaju sedam do devet sati.

2. Spremate se u mraku
Ako se odijevate u mraku kada se probudite, gubite mogućnost mršavljenja uz pomoć Sunčevih zraka. Studija je, naime, pokazala kako osobe koje se odmah ujutro osunčaju imaju manji tjelesni indeks mase od onih koji to ne čine. Dovoljno je, kažu stručnjaci, 20 do 30 minuta dnevnog svjetla koje utječe na težinu, čak i kada je oblačno.

3. Ne pravite krevet
Istraživanje je pokazalo kako osobe koje prave krevet imaju 19 posto veće šanse da se dobro naspavaju od onih koji legnu u nepospremljeni krevet. A spavanje je povezano s tjelesnim indeksom mase, što je dovoljan razlog da odmah promijenite tu lošu naviku ostavljanja kreveta nespremljenim.

4. Preskačete vaganje
Voditelji istraživanja sa Sveučilišta Cornell pratili su 162 pretile osobe dvije godine i otkrili kako su oni koji su se vagali svako jutro uspješnije mršavjeli od onih koji to nisu činili. Stručnjaci preporučuju vaganje ujutro jer je težina tada najmanja. Vaganjem u isto vrijeme možete pratiti mršavite li, a ako ne uspijevate u tome, tada znate da se morate više potruditi.

5. Škrtarite na doručku
Dokazano je da su osobe koje doručkom unesu 600 kalorija u obliku proteina, ugljikohidrata i nečega slatkog dulje site od onih koji unose samo 300 kalorija. Učinak je isti jer osobe koje unesu manje kalorija ranije osjećaju glad, a mršave jednako kako i oni koji unesu više kalorija. Bitno je naglasiti da je riječ o zdravim kalorijama. 

>> Evo koje voće i povrće biste trebali jesti svaki dan da počnete gubiti kilograme

Komentara 7

SE
Secli
08:47 05.03.2017.

3 u srbiji i bosni se pravi,u hr se radi.Novinaru poštuj jezik domaći i adaptirajte se već jedanput.

DU
Deleted user
10:30 05.03.2017.

novinar je "pravio" ovaj članak

Avatar izigoin
izigoin
09:16 05.03.2017.

Ahhh...blago grinjama u ne pospremljenim krevetima,ne protresene i ne prozracene posteljine! O-hooo...zivjeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije