Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne tražite izgovore

10 zabavnih načina kako se pokrenuti i ostvariti fit formu

Vježbanje
Foto: Thinkstock
1/5
23.03.2017.
u 09:46

Ako ste umorni od istih vježbi, kombinirajte ih s nečim novim. Navalite na zid! Penjenje jača sve skupine mišića, logiku, samopouzdanje, te fokus.

Proljeće, sunce, vježbanje, detox,.... najčešće su riječi ovih dana!

No mi ćemo se fokusirati samo na vježbanje. Velika tema koja zahtijeva odluku, strpljenje, trud i vrijeme za ostvarenje rezultata. Da bi vam na tom putu bilo zabavnije, tako i izglednije da ćete ostati motivirani, iz Mofita su nam otkrili kako vježbanje može biti zabavno.

1. Revolucija plesom

SH'BAM zabavan, zarazan plesni program koji stvara ovisnost! Ne trebate znati plesati, samo htjeti zabaviti se i smijati. “Ne mogu” ovdje nije opcija, jer nakon treninga znate da možete. Srednje težak, cardio program gdje ćete za 45 min sagorjeti 500 kalorija, te postati zvijezda plesnog podija u dvorani!

2. Ruska zvona (Girje)

Nekad su ih koristili za vaganje sijena, a danas imaju svoje mjesto u svim klubovima. Ubacite u cardio treninge ruska zvona (girje), odličan način da razbijete dosadu rutine. Girje su odlične jer kombiniraju aerobni i anaerobni trening te djeluju na sve mišiće tijela, tako ćete oblikovati ruke, stražnjicu, noge,.. Okrijte zašto ih koriste oultimate fighteri, ali i rekreativci!

3. Penjanje po umjetnoj stijeni

Ako ste umorni od istih vježbi, kombinirajte ih s nečim novim. Navalite na zid! Penjenje jača sve skupine mišića, logiku, samopouzdanje, te fokus. Ojačajti možete mišiće tijela i mozga zajedno! Osim toga uskoro ste spremni i za izlet u Paklenicu!

4. Borilačke vještine

Les Mills BodyCombat spaja tradicionalne pokrete izvedene na novi način, brzih pokreta uz dinamičnu glazbu! Nema straha od povreda jer nema ni dodirnih točka s drugim vježbačima. U 55 min napravit ćete ekvivalent 1700 trbušnjaka, stoga ne čudi da sagorite 740 kalorija! Budite svoj pobjednik, izbacite sav stres i frustraciju! Vrlo intenzivan, cardio trening ostavlja samo fantastičan osjećaj! 

5. S- boks

Zašto poznate manekenke treniraju boks? Lepršati kao leptir, a udarati bolno kao pčela ne može svatko! Ovaj intenzivan cardio sat, visokog intenzieta sagorijet će puno kalorija, poboljšati koordinaciju, izgraditi mišiće, ojačati brzinu i agilnost. Trenirajte sa Stjepanom Božić na S-BOKSU, jer ovakvu podršku svjetskog prvaka nema svatko! 

6. Uže 

Preskakivanje užeta nije samo za djecu. Odličan aerobni trening koji sagorijeva kalorije, a ovisno o intenzitetu, riješiti se možete 20 kalorija u minuti ! Za sve one koji imaju ispriku da ne stižu odlaziti u neki klub, savjet – skačite doma, na terasi, na ulici! Efikasno i ugodno za novčanik. 

7. Nordijsko hodanje

Ljubitelj ste prirode, svježeg zraka, šuma lišća pod nogama? Nordijsko hodanje prava je aktivnost! U 60min hodanja napravite cca 7km. Cijelo tijelo i svi mišići su aktivni, o vitaminu D koji akumulirate da ne govorimo. Idealno je krenuti sam, biti fokusiran na svoje misli i trening! Detox za tijelo i um. 

8. Snaga u miru 

Ako se užasavate dinamike, boksa ili samo trebate mir Tai Chi je vještina za vas. Stoljećima poznata praksa starih Kineza povezuje tijelo i um kroz spore, kontrolirane pokrete i dah. Ovaj trening jača snagu, koordinaciju, smanjuje stres i krvni tlak. Elemente Tai Chi-ja možete naći u Les MillsBodyBalance-u. 

9. Spinning 

Iako na spomen Spinning-a mnogi kažu “Ne, Ne” - griješite. Otpor na Spinneru svaki vježbač prilagođava sam, a u svakom krugu rade svi mišići nogu! Celulitu ovdje nema spasa, jer promjene na nogama vidljive su iz sata u sat! Dinamična i energična atmosfera treninga podsjetit će vas da ste živi, da možete itekako dobro još micati nogama! Spržit ćete od 400-600 kalorija u samo 55min. Srećom, recovery zona ili zona obnove, također je dio ovog treninga. Ako ste umorni, samo vrtite.

10. Trx

Zamišljen kao trening američkih SEAL vojnika, brzo i efikasno donosi rezultat. Na treningu se opterećuje velik broj mišićnih skupina i zglobova istovremno, tako optimalno razvijate snagu, ravnotežu, fleksibilnost i čvrstoću zglobova. TRX sve više otkrivaju i muškarci i žene! Redoviti vježbači znaju da je teško vježbati. Lako izađemo iz rutine, teško se je vratiti, nekad nismo raspoloženi ili smo samo iscrpljeni i umorni. Na dugi rok tijelo to treba, voli i stvoreno je za pokret.

Dajte sebi vremena i osjetite što vam najbolje odgovara. Odaberite kombinaciju aktivnosti koje volite, ali i trebate ovisno o cilju (mršavljenje – npr. Spinning, Combat i Yoga – na taj način gubit ćete kilograme, ali ojačati snagu, smirit um, otpusititi stres).

Za početak vjerujte u sebe i krenite. I to je već više nego jučer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije