Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.11.2013. u 12:00

Budu li se homoseksualci uzdali u svoje lijeve zagovornike, uzdat će se u nasljednike svojih progonitelja

Naravno, na referendumu 1. prosinca zaokružit ću “za”. Zašto? Dakle, treba li vjerovati predsjedniku države Ivi Josipoviću kad u zanosu sriče hvalospjev partizanskoj kapi ili kad Zoran Milanović s ponosom ističe svoje partizanske djedove?

Treba li im vjerovati i kad se oni i njihovi partijski drugovi, neki i na najuvredljiviji način, obrušavaju na referendum o ustavnoj definiciji braka i na udrugu U ime obitelji?

Treba, zašto ne! Pa demokratski smo ih izabrali te vjerujemo u vrijednosti koje promiču i štite.

Na primjer, treba im vjerovati da su partizani pod kapom titovkom, kako svjedoči Đilas, ispravno postupali kad su iz svojih redova eliminirali homoseksualce nazivajući ih “gamad”. I kad su, preuzevši vlast u Jugoslaviji, s posebnom, ganutljivom pažnjom brinuli o njihovim pravima.

Gdje to piše? Pa prije četiri godine jedan lijevi (lijevi!) list pisao je kako je u komunističkoj Jugoslaviji, koju su stvorili Milanovićevi djedovi pod kapom titovkom koju obožava Josipović, postojala i te kakva represija protiv gejeva.

Zašto? Zato što su bili “neprijatelji sistema”. Homoseksualcima i transvestitima sudilo se diljem Titove Jugoslavije, a vlasti su iz javnoga života nastojale isključiti sve osobe koje su imale razumijevanja za njihove poteškoće. Policija je u Zagrebu uhićivala i zatvarala homoseksualce dok su im mnogi “stari ugledni odvjetnici” pomagali i svojevoljno pristajali braniti optužene.

Danas na svojoj strani homoseksualci imaju nasljednike blajburških egzekutora, istih onih koji su i njih ubijali!

Najgora suđenja bila su u Rijeci, gdje su neki homoseksualci čak bili i ubijeni, a sve to u državi koju su pod Josipovićevom partizanskom kapom stvarali Milanovićevi djedovi. Jesu li homoseksualci u Titovoj Jugoslaviji, odnosno u komunističkoj Hrvatskoj, imali svoj gay pride? Vjerovali ili ne – jesu!

Na primjer, u Dubrovniku, gdje su vođeni ulicama vezani, pa čak i bili kamenovani. Najistaknutiji, najagresivniji i najmilitantniji medijski zagovornici glasovanja “protiv” na referendumu ne kriju svoje partizansko i jugoslavensko naslijeđe ni svoju boljševičku retoriku, ali, eto, iz toga su naslijeđa izbacili zločinački odnos prema homoseksualcima i podmeću ga konzervativcima!

Što to hoće reći? Sljedeće: da su bili u prigodi u komunističkoj Jugoslaviji sotonizirati homoseksualce činili bi to s istom strašću, krvožednošću i vulgarnošću s kojom sada opanjkavaju njihove navodne neprijatelje.

Prošećimo malo cvjetnim poljem njihova jezika kojim su častili svoje protivnike. Jedan je – Jurica Pavičić – klasika hrvatske književnosti Slobodana Novaka nazvao nedostojnim strašilom, vlastitim ruglom, turobnom karikaturom, mentalno oronulim piscem i kretenom koji se odrekao svoje partizanske prošlosti.

Drugi je – Miljenko Jergović – u jednoj polemici svome oponentu savjetovao da si prisloni pištolj uz glavu i ubije se te je u jednom “romanu” napisao da su za genocid u NDH odgovorni svi “koji su tog časa bili Hrvati, njihova djeca, unuci i praunuci, svi i uvijek, bez obzira na to jesu li bili fašisti ili antifašisti, pa čak i bez obzira na to jesu li njihovi bližnji ubijeni zajedno sa Srbima, Jevrejima i Romima”. A među odgovornima su, naravno, i Hrvati homoseksualci.

Treći – Ante Tomić – proslavio se idejom da se vlastodržaca u Hrvatskom saboru oslobodimo rafalima iz puškomitraljeza. Tako danas na svojoj strani homoseksualci imaju nasljednike blajburških egzekutora, istih onih koji su i njih ubijali!

Eto razloga da, kako ih poziva Vesna Pusić, svi hrvatski građani izađu na referendum i glasuju “protiv”. Iskupljuje li tako grijehe svoga prezimenjaka Eugena Pusića koji je možda kao sudac u NDH u tko zna koji mrak slao i homoseksualce? Na isti način kao i komunisti! Zaokruži li većina na referendumu “za”, to će trebati zahvaliti i onima koji su građane nagovarali da zaokruže “protiv”.

Budu li se i u povodu referenduma i inače homoseksualci uzdali u takve svoje zagovornike, uzdat će se u nasljednike svojih progonitelja i ubojica koji su to bili iz uvjerenja dok su se gejevima ti nasljednici priklonili da ih upotrijebe.

Komentara 16

MR
MrkiMedo
13:04 22.11.2013.

Ima tu stvari koje su malo "nategnute", ali je to, kad se podvuce crta, bilo i potrebno, jer je ocigledna namjera kolumnista da potakne na razmisljanje. Mislim da je uspio.

MR
mirha.rudes
19:02 22.11.2013.

ivkošić je zakon

Avatar KomentatorHr
KomentatorHr
13:54 23.11.2013.

Bas zato sto se vrsi nevideni pritisak na ljude zaokruzite ZA i odlucite za vase bolje sutra bez devijacija koje nisu korisne nikome!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije