Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO U RUSIJI

Zrakoplov se zamrznuo za pistu, putnici izašli i gurali

Zrakoplov
Foto: Screenshot Youtube
1/2
26.11.2014.
u 15:40

Tupoljev Tu-134 guralo je 74 putnika i sedam članova posade i tehničkog osoblja

U mnogim državama snijeg i led predstavljaju noćnu moru za građane. U Zagrebu nerijetko dolazi do prometnog kolapsa, u Splitu ljudi ne žele izaći iz stana kako se ne bi polomili na zaleđenim ulicama.

U Rusiji su navikli na malo drugačije životne uvjete. Pokazuje to i ova snimka iz sibirskog grada Igarke, gdje su putnici jučer izašli iz zrakoplova i gurali ga jer se zaledio za pistu. Tupoljev Tu-134 guralo je 74 putnika i sedam članova posade i tehničkog osoblja, prenosi RT.

- Putnici su se iskrcali kako bi smanjili težinu pa su se ponudili da ga poguraju - rekla je glasnogovornica aerokompanije ruske UTair.

 

U zabačenom gradu u pokrajini Krasnojarsk temperature se spuštaju do -52 Celzijeva stupnja. Mještani su navikli na hladnoće, no čini se da su zrakoplovi nešto osjetljiviji. Tupoljev je proveo više od 24 sati na pisti i kotači su mu se jednostavno zaledili za asfalt. Na kraju je poletio i stigao u Krasnojarsk s malim zakašnjenjem.

 

Međutim, direktor zračne luke rekao je da je upitno koliko su putnici guranjem uspjeli pomoći. Tužitelj je rekao kako bi teško dosegnuli visinu krila, a čak i kad bi uspjeli guranjem bi ih mogli oštetiti. Ipak, ovaj video i fotografije objavljene na društvenim mrežama dokazuju da su putnici barem pokušali gurati.

>> Šokantna snimka: Rusko oklopno vozilo pregazilo vojnika koji je preživio nesreću

>> Nesalomljiv: Muškarac preživio pad sa 20. kata zgrade!

Komentara 5

OR
orao10
16:35 26.11.2014.

I onda neki usporedjuju Rusiju sa Amerikom

Avatar KOJOT PERA
KOJOT PERA
18:11 26.11.2014.

I mi smo nekada u bivšoj državi za hladnog vremena palili "fiću" na guranje.Jutarnja tjrlovježba

IK
IkeStar
12:49 27.11.2014.

Dam se kladit da su se poslije ovi ,kaj su gurali, zalijepili za zrakoplov....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije