Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASNA DISKRIMINACIJA?

Zračna luka koja je dobila spor: Zadržava pravo da izvagne teške putnike prije polijetanja

Debljina
Foto: Pixabay
23.10.2016.
u 10:07

To spriječava, kažu, pad zrakoplova

Iako su putnici uložili žalbe zbog činjenice kako Hawaiian Airlines inzistira na vaganju prtljage i putnika, zračna kompanija upravo je dobila spor - sud je zaključio kako je to njihova pravo.

Ranije ove godine, kako prenosi Metro.Co.Uk, ova je zračna kompanija zabranila rezerviranje karata, umjesto toga bi putnike, nakon vaganja, rasporedila po zrakopovu.

To spriječava, kažu, pad zrakoplova.

Jedan od putnika ljutito poručuje: Naravno da Hawaiian kaže kako je sve 'pitanje sigurnosti', ali znate, raspoređivanje težine... Znači li to kako je let avionom bio opasan sve ove godine.

Drugi pak tvrde kako je vaganje putnika pitanje rasne diskriminacije, s obzirom kako se provodi samo na jednoj ruti: Honolulu - Pago Pago - gdje su većina putnika Samoanci koji imaju jednu od najvećih stopa pretilosti na svijetu.

>> Maltežani najdeblji, Rumunji najmršaviji, a evo na kojem su mjestu Hrvati

Komentara 4

AK
ante kolorante
17:03 23.10.2016.

pa naravno da nije rasna diskriminacija ako sve svi punici. na taj let vagaju

MA
masterYoda
13:20 23.10.2016.

Sve zrakoplovne kompanije bi trebale činiti isto.

UN
unbekant
05:55 24.10.2016.

Prvi put cujem,i ako letim (ne redovno)vec 25 godina s raznim zrakoplovima,i avio-kompanijama,za prtljag o.k.ali za putnike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije