Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. godinu zaredom

Znate li koji je grad na svijetu najugodniji za život? Ovo bi vas moglo iznenaditi...

Melbourne
Foto: pixabay.com
1/7
18.08.2016.
u 09:32

Samo desetinku boda manje dobio je Beč, drugi na listi. Slijede Vancouver, Toronto, Calgary, Adelaide, Perth, Auckland i Helsinki, a najboljih deset zaključuje Hamburg

Melbourne je šestu godinu zaredom najugodniji grad za život u svijetu, po tradicionalnoj analizi Economist Intelligence Unita (EIU).

EIU rangira kvalitetu života u 140 gradova po 30 kriterija, među kojima su, između ostaloga, sigurnost, zdravstvena zaštita, obrazovanje, infrastruktura, kultura i okoliš. 

Samo desetinku boda manje dobio je Beč, drugi na listi. Slijede Vancouver, Toronto, Calgary, Adelaide, Perth, Auckland i Helsinki, a najboljih deset zaključuje Hamburg.

– To je fantastično – rekao je gradonačelnik Melbournea Robert Doyle, naglasivši da grad ni ovu niti prethodne titule ne uzima zdravo za gotovo.

– Stalno planiramo i provodimo politiku koja unapređuje kvalitetu života u gradu – kazao je Doyle.

EIU ističe da je život najugodniji u gradovima srednje veličine u bogatim zemljama s relativno niskom gustoćom stanovništva. – To im omogućuje širenje rekreativnih aktivnosti bez podizanja razine kriminala ili preopterećenja infrastrukture – kaže se u izvješću.

Poredak gradova na dnu liste također je ostao isti. Život je najneugodniji u Damasku, Tripoliju i Lagosu. Jedini europski grad koji se nalazi u najgorih deset je Kijev.

>>Još jedna potvrda: Hrvatska je najpoželjnija destinacija za odmor na svijetu

Komentara 12

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:25 18.08.2016.

A gdje su Zagreb, Split, Rijeka ...? Ovo su hrvatske novine za hrvatske čitatelje a podatka o našim gradovima, barem radi usporedbe, nema. Čemu takav članak?

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
00:58 21.08.2016.

Prenosite svakakve glu..posti , kao da smo djeca! Rijetki su gradovi gdje nije ugodno živjeti ako imaš dovoljno sredstava za to! Otiđite u taj "divan" grad i imajte običnu radničku plaću, pa ćete vidjeti koliko je divan!

JO
jozomali
12:01 18.08.2016.

A hrvatski gradovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije