Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽASNI PONEDJELJAK

Izračunao je kad je najdepresivniji dan u godini, a sada tvrdi da će ove godine biti gori nego ikad

depresija
Foto: Klaus Rose/DPA/PIXSELL
15.01.2017.
u 20:57

Dr. Cliff Arnall iz Walesa 2005. je izračunao da je treći ponedjeljak u siječnju najnesretniji dan u godini

Ovogodišnji "blue monday" mogao bi biti najdepresivniji dosad zbog smrti slavnih osoba te strahova oko Brexita i Donalda Trumpa, kaže stručnjak koji je smislio taj izraz za najdepresivniji dan u godini, piše Telegraph.

Dr. Cliff Arnall iz Walesa 2005. je izračunao da je treći ponedjeljak u siječnju najnesretniji dan u godini zbog čimbenika kao što su vrijeme i nezadovoljstvo završetkom blagdana i postblagdanskim računima.

Tim čimbenicima ove godine pridružuju se smrti slavnih kao što su George Michael i Carrie Fisher te briga zbog novih političkih okolnosti.

- Računi za kreditne kartice velik su problem nakon Božića, snijeg, led i poplave izazivaju brige, i mnogi osjećaju nedostatak motivacije. Drugi dodatni čimbenici ove godine su Trump i Brexit koji uzrokuju neizvjesnost i povećavaju brige. Smrti mnogih slavnih osoba, od kojih su mnoge bili u pedesetima i šezdesetima, također su zabrinuli ljude podsjećajući ih na vlastitu smrtnost - objašnjava Arnall. Ljudima preporučuje da se usredotoče na stvari koje mogu promijeniti te da više vremena provode s ljudima koji ih vole takve kakvi jesu.

>> Depresivan dan loša je izlika da se prepustimo kukanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije