Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piratske kopije

Zbog skidanja 'Brzih i žestokih' dobio 33 mjeseca zatvora

Brzi i žestoki 6
Foto: IMDb
23.08.2014.
u 16:58

Time je filmskoj kući Universal Pictures, jednoj od najvećih filmskih kuća u Hollywoodu, nanesena šteta od 2,3 milijuna funti

Dvadsetpetogodišnji programer iz Birminghama Philip Danks osuđen je na 33 mjeseca zatvora zbog objavljivanja piratske kopije filma “Brzi i žestoki 6”. Film je snimio tijekom prikazivanja u kinu i nakon toga ga postavio na internetske stranice, s kojih su ga korisnici skinuli na svoja računala čak 779 tisuća puta.

Time je filmskoj kući Universal Pictures, jednoj od najvećih filmskih kuća u Hollywoodu, nanesena šteta od 2,3 milijuna funti. To je dosad jedna od najstrožih kazna koju je sud odredio za djelo piratskog skidanja filmova. Osim Danksa priveden je i bivši dečko njegove sestre koji je također postavio film na internet, no on je osuđen na 120 sati društveno korisnog rada.

>>Amerikanac osuđen na 21 mjesec zatvora zbog piratstva

>>Želiš nestati s lica zemlje i izbrisati svaki trag? Nazovi dečka iz Bronxa

Komentara 17

T1
t111
17:26 23.08.2014.

nije osudjen zbog skidanja (download), vec uploada...

US
USA
17:53 23.08.2014.

Vecernji ne uvidja nista. Pretvorio se u 24sata i uskoro ce tako izgledati, kako bi ga mogla prelistavati i gledati slike te citati pojednostavljene tekstove od dvije recenice vecina populacije.

DU
Deleted user
18:25 23.08.2014.

Taj film ionako ništa ne valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije