Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vidjelo se previše

Zbog ove fotografije žene Google mora platiti 13.500 kuna odštete

Street View
Foto: Twitter
31.10.2014.
u 23:43

Maria Pia Grillo, žena sa slike na Google Street Viewu, ispričala je kako je zbog te fotografije pretrpjela emotivnu bol

Zbog fotografije koju je 'uhvatio' Googleov automobil ovaj internetski gigant mora ženi iz Montreala isplatiti odštetu od 2.250 dolara (oko 13.500 kuna).

Odluka je to kanadskog suca jer je Google na Street Viewu objavio fotografiju žene u nagnutoj pozi zbog čega joj je u prvi plan dospio dekolte, što se njoj nimalo nije svidjelo. Iako su joj zamutili lice, s obzirom da sjedi ispred svoje kuće, ženu su prepoznali svi prijatelji i poznanici.

Maria Pia Grillo smatrala je da joj je time narušena privatnost pa je podigla tužbu u kojoj je tražila odštetu od 45.000 dolara. Ispričala je kako je zbog te fotografije na Google Street Viewu pretrpjela emotivnu bol jer su je kolege u banci u kojoj radi zbog toga ismijavale. Osim odštete Maria je na sudu od Googlea tražila da joj zamute cijelo tijelo, ali i adresu i registracijske oznake.

Google se branio da nisu krivi za emotivnu bol jer fotografija prikazuje javno mjesto. Sudac se složio s Googleom u vezi emotivne boli, ali ne i oko javnog mjesta. U svojoj odluci je naložio odštetu od 2.250 dolara i dodatne troškove za kompenzaciju narušavanja privatnosti.

>> Google odbio izbrisati gotovo 75% linkova povezanih s Hrvatskom

>> Kako bi snimio fotografije pustinje, Google zaposlio devu!

Komentara 3

HR
hrxxx111
09:41 01.11.2014.

danas svatko moze biti sudac

Avatar spira
spira
10:14 01.11.2014.

ide ulicom gola i prođe Googl auto a i ona traži oštetu

Avatar Mr_T
Mr_T
20:52 01.11.2014.

Eh da je bilo u US bila bi danas multi milionerka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije