Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unosan biznis

Zašto su krokodili u Africi postali vegetarijanci?

krokodil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
16.04.2014.
u 18:46

– Više ih ne hranimo mesom. Glavni je razlog što ne možemo pronaći dovoljno mesa za hranjenje – rekao je financijski direktor Padenga Holdingsa Oliver Kamundimu

Uzgajanje krokodila u Zimbabveu posljednjih je godina postalo sve veći izazov zbog ekonomskog kolapsa i financijske krize. No, jedan od najvećih opskrbljivača Europe krokodilskom kožom tome je doskočio na vrlo neobičan način. Životinje, naime, više ne hrane mesom nego samo vegetarijanskom hranom, piše Reuters.  

Padenga Holdings u Zimbabveu ima tri farme krokodila. – Više ih ne hranimo mesom. Glavni je razlog što ne možemo pronaći dovoljno mesa za hranjenje – rekao je financijski direktor Padenga Holdingsa Oliver Kamundimu. Ekonomski kolaps u Zimbabveu i hiperinflacija bili su prvi problemi u nizu, a onda je došla i svjetska ekonomska kriza.

Koža jednog krokodila prodaje se za 550 dolara

– Istraživali smo što im točno treba iz mesa i otkrili da iz mesa uglavnom dobivaju proteine, vitamine i minerale. Pronašli smo ih iz drugih izvora i napravili pelete – kazao je Kamundimu. Krokodili se hrane svakog drugog dana, a tvrtka ih na svakoj od tri farme ima 50 tisuća pa su prebacivanjem na vegetarijansku prehranu uštedjeli cijelo bogatstvo.

Smatraju i da se promjenom prehrane poboljšala i kvaliteta njihove kože koja se u Europi prodaje za 550 dolara po jednoj životinji. Prošle godine ta je kompanija prodala 42 tisuće koža od krokodila koji nikada nisu jeli meso. Uglavnom se tržište dobro drži zbog velike potražnje za skupim torbicama i cipelama napravljenima od krokodilske kože.

>>Dok su drugdje vladali dinosauri, Saharom su dominirali krokodili

>>15.000 krokodila pobjeglo s farme, jedan pronađen na igralištu škole

Komentara 1

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
12:00 17.04.2014.

ako mogu krokodili postati vegetarijanci, onda mogu i ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije