Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno za život

Zabavljaju se hodom po žici i letom poput ptica

leteći
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.10.2014.
u 00:13

Brojni gledatelji u tišini su pratili svaki njihov korak po žici razvučenoj iznad provalije duboke nekoliko stotina metara

Ljubitelji ekstremnih sportskih aktivnosti u Kini proteklog su vikenda došli na svoje. Za atraktivan nastup koji oduzima dah pobrinuli su se njemački hodač po žici Damian Jorren i njegov kolega Alexander Schulz, koji su odlučili svoj najnoviji pothvat realizirati na planini Shenxianju u kineskom gradu Taizhou.

Brojni gledatelji u tišini su pratili svaki njihov korak po žici razvučenoj iznad provalije duboke nekoliko stotina metara. Put od 88 metara prošli su održavajući ravnotežu isključivo uz pomoć vlastitog tijela. Istovremeno, dok su Alexander i Damian izvodili hod po žici na istoku Kine, u nacionalnom parku na planini Tianmen u kineskoj provinciji Hunan, zaljubljenici u skokove u ptičjim odjelima skakali su poput raznobojnih ptica s vrha brda i uživali u letu i promatranju okoliša.

Ovaj sport, inače poznat kao wingsuit flying ili wingsuiting (letenje u odijelu s krilima), izuzetno je popularan među kineskim ovisnicima o adrenalinu, no često zna biti i pogibeljan, pa je tako prije nekoliko mjeseci jedan natjecatelj poginuo tijekom skoka koji se snimao.

>>Nevjerojatan pothvat: Prešao Grand Canyon hodajući po žici!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije