Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLJEPŠA MAMA HRVATSKE

Vozačice viličara, liječnice, slikarice pa i bivše missice

Ivona Tarle
Foto: Facebook
1/5
22.05.2016.
u 13:13

Čak 86 Hrvatica prijavilo se na izbor Miss Mamma koji je u Italiji hit već 23 godine, a za koji je jedini uvjet najvažnija uloga na svijetu - biti mama

Žena, majka, kraljica... može se reći za apsolutno svaku od 17 finalistica izbora za najljepšu mamu Hrvatske koji se 3. lipnja održava ispred katedrale u Šibeniku.

Pomama diljem zemlje

Sve odreda, naravno, mame u dobi od 25 do 55 godina iz svih su dijelova Hrvatske, raspona zanimanja od frizerki, liječnica, akademskih slikarica do vozačica viličara, a na natjecanje su se prijavile uglavnom zbog zabave, ali i zbog važne uloge majke. Majka je svakome najvažnija osoba na svijetu. Usto, htjele su pokazati da su žene lijepe bez obzira na dob.

– Izbor Miss Mamma u Italiji je senzacija već 23 godine. U Hrvatskoj je prvi put, a osim kod nas, hit je i u Švicarskoj. Javile su se žene iz cijele Hrvatske, njih 86! Totalna navala. Dijele se lente u dvije kategorije, od 25 do 45 godina i u Gold kategoriji od 45 do 55 godina. Nadamo se da će ovo postati tradicija u Šibeniku i da će se mame birati svake godine, a tko zna, možda uskoro počnemo birati i tate! – najavila je Ojdana Koharević iz organizacijskog odbora. Talijanski vlasnik licence izbora Paolo Teti izabrao je finalistice, a one su redom: Ivana Borzić (33) iz Korčule, Ivana Jukić (27) iz Splita, Ivona Herceg (28) iz Dubrovnika, Ivana Tarle (29) iz Vodica, Kristina Vidaković (30) iz Osijeka, Maja Mikelić (31) iz Splita, Maja Vukina (39) iz Klanjca, Manuela Drmić (29) iz Vinkovaca, Marija Jaramaz (26) iz Knina, Nataša Posavec (34) iz Našica, Nikolina Koštan (43) iz Šibenika, Sana Collich (42) iz Pule, Željka Štokić (43) iz Šibenika, Gordana Jurić (45) iz Kaštela, Sandra Andrić Tucanović (50) iz Šibenika, Snježana Dizdar (52) iz Sukošana i Zdenka Dubelj (49) iz Dubrovnika.

– Prijavila sam se na nagovor oca koji je iz Šibenika, ali i da ohrabrim sve hrvatske mame da se prijave na ovakvo natjecanje – kaže Ivona Herceg, bivša Miss turizma Dubrovačko-neretvanske županije. Supruga je bivšeg vaterpolista, danas pravnika Hrvoja Hercega i majka trojice sinova i jedne kćeri u dobi od osam do dvije godine. Poslovno je angažirana u obiteljskom restoranu u Dubrovniku, a o svojem izgledu kaže:

Najvažnija je dobra zabava

– To su geni. Svi smo visoki i vitki, a trčanje za djecom mi je dovoljan trening. No trenirala sam i tenis sedam godina, a igram ga i danas, pješačim, vozim bicikl. Uglavnom, od izbora koji slavi mame očekujem dobru zabavu i baš sam uzbuđena!

Uzbuđena je i finalistica Snježana Dizdar, koja je od šoka nakon što je izabrana u prvi mah htjela odustati, ali si je rekla: “Ma što da ne!”

– Imam vremena, odraslu djecu, volim akciju i sve mi je ovo dobra zezancija. Suprug me podržava, čak me i poticao da se prijavim. Radim kao službenica u FINA-i, ronim, plivam, crtam karikature, idem u teretanu. U Šibenik na izbor sa mnom ide prijateljica, bit će otkvačeno i sigurno ćemo se dobro zabaviti – kaže Snježana, inače mama pjevača Natali i Filipa Dizdara, ali to ne ističe jer na izboru, kaže, predstavlja sebe. 

>> Sljedeći mjesec Šibenik bira najljepšu mamu

Komentara 1

OB
obivankenobi
13:27 22.05.2016.

Sve mame su lijepe. Treba im odati pocast i postaviti na pijedestal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije