Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan kraj

Uza svog psića preživjela 11 dana u sibirskoj divljini

pas
Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL
13.08.2014.
u 21:20

Ljubimac ju je grijao tijekom noći, a onda i doveo spasitelje

Trogodišnja djevojčica Karina Čikitova spašena je nakon 11 dana koje je provela u sibirskoj pustoši u Jakutiji prepunoj divljih životinja i na temperaturama koje se i u ljetnim noćima spuštaju ispod nule. Grijao ju je njezin psić koji se nije odvajao od nje punih devet dana, a onda se vratio do kuće te obitelj i spasioce odveo do djevojčice, piše Siberian Times.

Roditeljima je trebalo neko vrijeme da shvate kako se Karina izgubila. Otac nije odmah opazio da je djevojčica krenula za njim kad je krenuo na put, a ostali u obitelji bili su uvjereni da je trogodišnjakinja otišla s ocem. No malena se Karina jedanaest dana skrivala u travi i hranila divljim bobicama. Pronašli su je izgrebanu i punu uboda insekata. Kako se uspjela obraniti od većih životinja, ostaje tajna.

Jakutija je poznata po svojim divljim visoravnima i planinama te bogatom životinjskom svijetu.

>> Pas spasio život Juliji (3). Cijelu noć grijao smrznutu djevojčicu!

Komentara 4

M3
Miške 3
10:01 14.08.2014.

Proživjela je u sibirskoj divljini, mislite li da bi proživjela 10 dana sama u Zagrebu?

Avatar ankabutorac
ankabutorac
07:56 15.08.2014.

...i to je jos jedan dokaz da su zivotinje najbolji prijatelji....

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:57 14.08.2014.

Ovaj pasic je vise humanitarian, nego Putin. Kakve serce da su svi rusi dobro namjerni ko ovaj pasic. Ukrainci bi spavali u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije