Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koja motivacija!

Uspješni učitelji za nagradu dobivaju novi model BMW-a

bmw
Foto: DPA/PIXSELL
18.10.2014.
u 00:05

Nastavnici sada imaju dodatni motiv u prenošenju svog znanja

Dok se u Hrvatskoj još uvijek vode polemike hoće li ili neće biti novca za plaće nastavnika, a resorni ministar na sve moguće načine pokušava izbjeći bilo kakva rezanja, prosvjetari u Saudijskoj Arabiji u potpuno su drugačijem položaju.

Saudijsko ministarstvo obrazovanja najavilo je novi sustav nagrađivanja učitelja, nastavnika i ravnatelja škola kojim će učitelji, nastavnici i upravitelji škola u kojima broj učenika koji ponavljaju razred ne prelazi određeni zacrtani postotak dobivati stimulaciju – novi BMW te novčanu nagradu. Uz novu bavarsku jurilicu, svaki nastavnik može računati i na iznos od 2500 do 32 tisuće američkih dolara godišnje, a ministarstvo obrazovanja smatra kako će to biti dobar poticaj nastavnicima da “zagriju” djecu za bolje i predanije učenje.

U cijeloj ovoj priči postoji samo jedan problem. Znatan dio saudijskih učitelja i nastavnika, na koje se odnosi ovaj pravilnik o nagrađivanju su žene, pa se nameće pitanje na koji će način koristiti svoje nove BMW-e. Naime, u Saudijskoj Arabiji ženama je upravljanje automobilom zakonom zabranjeno.

>>Nobel djevojčici Malali neće natjerati svijet da spasi djecu u Kobaneu

>>Maserati i Lamborghini u daščari skupljaju prašinu

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
09:42 18.10.2014.

Zamisli, ležiš doma, grickaš kikiriki, hladna žuja kraj tebe i gledaš TV....dolazi ti žena i veli kak si dobil novi BMW.....ni kriv ni dužan >;-))

AA
aabbcc
10:22 18.10.2014.

i kod nas je to predvidjeno ali samo za uspjesne politicare.

Avatar possibilis
possibilis
13:02 18.10.2014.

Kod nas profac ima placu kao konobar. A polemike se vode oko 0,2 koeficijenta i nacina obracuna prijevoza (plus- minus sto kuna u prosjeku). I na to se trosi silna energija raznih sindikata i Ministarstva. Prodali su nam pricu. Drpili golemu lovu, prodali za svoj dzep sve sto vrijedi a mi se glodjemo oko kikirikija. I trebao bi kao biti sretan onaj koji radi. Makar radio 12 sati na dan za 3000 kn. Jer se "menađer" "snasao". Prodali su nam pricu. Profacima najvise. Placa bi trebala biti oko 2000€ u prosjeku (sa ovim cijenama i porezima). I sa tom placom ne bi rodjo- roditelj isao drzati lekcije s visoka da kakve ocjene ima njegovo dijete. To bi i roditelji znali cijeniti. I djeca. I ucitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije