Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo tehnologije

Usisavač radi sam, a kad završi s poslom, pošalje vam sms

usisavač
Foto: Dyson360eye.com
14.09.2014.
u 17:00

Sam čisti - Dyson 360 Eye ima kameru i senzore za prašinu

Posljedica usisavanja podova u pogrbljenom položaju može biti bol u leđima koja se osjeća danima, no ta će vrsta kućanskog posla uskoro postati prošlost jer će klasične usisavače kakve danas poznajemo zamijeniti roboti koji sami usisavaju podove.

Iako automatski usisavači postoje već sada, ono što najavljuje tvrtka Dyson mogla bi biti prava revolucija u pospremanju i čišćenju. Dyson 360 Eye najnoviji je robot-usisavač s ugrađenom kamerom kojom snima stan pa točno zna koji je dio očistio i što mu je još preostalo za čišćenje, a kad završi s poslom, sam se pospremi na mjesto koje mu vlasnik programira. Prema prvim informacijama, Dyson 360 Eye u trgovinama će stajati oko 900 eura (6800 kuna), a ne bi trebao imati problema s tržištem Europske unije jer mu je snaga motora manja od 1600 watta i ne kosi se s najnovijim pravilima EU. Iz kompanije Dyson poručili su da je riječ o najkompleksnijem usisavaču-robotu dosad, koji je rezultat punih šesnaest godina istraživanja i uloženih gotovo 35 milijuna eura.

– Ovaj čarobnjak za čišćenje ima ugrađenu kameru koja snima sve dijelove prostorije koje Dyson 360 Eye mora usisati. Osim kamere, na usisavaču su postavljeni i posebni senzori koji mu olakšavaju kretanje po prostoriji i prepoznaju mjesta koja su mu eventualno promaknula pri prvom prelaženju pa se vraća i čisti ih ponovno. Na taj način vlasnik može biti siguran da će Dyson 360 Eye usisati baš svu prašinu u prostoriji – objasnili su iz kompanije predstavljajući usisavač. Kapacitet rada baterije je oko pola sata bez prestanka, a motor se okreće brzinom od 78.000 puta u minuti. Nema problema ni sa skliskim podlogama jer se kreće na dvije gumirane “gusjenice”. Kada završi s poslom ili se napunio pa ga treba isprazniti, vaš će vam usisavač poslati SMS poruku! Na tržištu bi se trebao naći početkom iduće godine.

>>Philips usvaja nove EU propise za energetski učinkovite usisavače

>>Što je zajedničko smatrphoneu i usisavaču?

Ključne riječi

Komentara 2

JA
james49
17:12 13.09.2014.

Ti samohodni usisavači koriste samo na parketu ili nekom drugom glatkom podu. Inače su niš koristi. Nema usisavanja bez makinje od barem 1,5 kW i ručnog rada.

DU
Deleted user
21:06 14.09.2014.

Usisavac vam salje SMS da je skupljenu prljavstinu iz primace bacio u spavacu sobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije