Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezobzirni lopovi

'Spašavanje Isusa': GPS tragačima moraju sprječavati krađe figurica s jaslica

jaslice
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
23.12.2013.
u 17:31

Porast upada i krađa u jaslicama zabrinjava svećenike u SAD-u. Ali tu je mala pomoć tehnologije koja im pomaže u programu ''Spašavanje Isusa''

Vjerovali ili ne postoje ljudi koji su spremni ukrasti baš sve što im ''zapne'' za oko. Svjedoči o tome pojava krađe figurica i lutki iz jaslica koja je, sudeći po onom što piše Fox News, raširena kao i taj dobri, stari božićni običaj!

Ali Crkva je ove godine dobro pripremljena za borbu protiv takve pošasti. Tehnologija koju svećenici koriste u okviru programu ''Spašavanje Isusa'' možda ne može spasiti grešne duše, ali će definitvno dovesti do kućnog praga dugoprstića. Naime, riječ je o GPS tragačima veličine upaljača koji se brižljivo skrivaju unutar vjerskih artefakata, uključujući figure u jaslicama.

- Svašta sam doživio. Čak sam prisustvovao i takmičenju između pubertetlija koji su se nadmetali tko će ukrasti više figura malog Isusa - posvjedočio je Todd Morris, predsjednik kompanije BrickHouse koji crkvama bez ikakve naknade tijekom blagdana unajmljuje i instalira GPS uređaje.

- Proteklih pet godina imamo pune ruke posla. Broj krađi počinjenih u jaslicama u konstantnom je porastu - dodao je Morris. Jedan od njegovih klijenata je i pastor Alan Czyzewski iz crkve Svetog Ambrozija u Old Bridgeu.

- Prije nekoliko godina provalili su nam u jaslice. Ukrali su malog Isusa i sve zašarali grafitima. Tada sam potražio pomoć Toddove kompanije - kazao je pastor koji drži da Isusa veseli zaštita njegovih simbola.

Snimak cijele priče možete pogledati ovdje.

>>Zavirite u najveće žive jaslice u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije