Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 14 godina rada

Učiteljica pred đacima ponizila zlostavljača pa dobila otkaz

Foto: Facebook
17.05.2015.
u 17:29

Školski odbor koji se sastoji od učitelja, učenika i njihovih roditelja odlučio je kako učiteljica nakon 14 godina rada mora dobiti otkaz

Nicole LeMire, učiteljica u osnovnoj školi u Ohiu otpuštena je nakon što je javno prozvala i ponizila dječaka koji je zlostavljao svoje školske kolege, javlja Metro.

Ona je naime, dječaka prvo upitala je li svjestan kako njegovi postupci poput vrijeđanja i nasilnog ponašanja utječu na njegove kolege. Potom je prislilila zlostavljača da sluša svoje kolege koji su po naredbi učiteljice govorili kako ih je dječak povrijedio te su objašnjavali zašto nema prijatelja.

Pritom mu nije dala priliku da se obrani, a školski odbor koji se sastoji od učitelja, učenika i njihovih roditelja odlučio je kako učiteljica nakon 14 godina rada mora dobiti otkaz.

>> Nakon 20 godina na Facebooku mu se ispričao školski kolega

Komentara 19

DU
Deleted user
18:05 17.05.2015.

Sramotno da se profesora koji radi svoj posao i intervenira kod zlostavljanja otpušta, a one koji to gledaju i ne rade ništa ostavlja na poslu. Gdje ide ovaj nakaradni svijet, empatija nula bodova, užas.

Avatar Getrib
Getrib
19:17 17.05.2015.

"Zločesti" dječak mora da je dijete utjecajnih roditelja, što bi se nažalost i kod nas uzelo u obzir.

Avatar fijolica
fijolica
19:21 17.05.2015.

Baš me zanima kako će taj odbor riješiti ovaj problem! I hoće li ga uopće rješavati! Ako su zaključili da učiteljica nije najbolje postupila, mogli su je upozoriti, pozvati na razgovor i, najvažnije, pokazati joj vlastitim djelovanjem kako bi se to trebalo bolje riješiti - a ne odmah otkaz! Taj zlostavljač je ovime dobio poruku da je nedodirljiv i nastavit će sa zlostavljanjem, a ovi će onda kukati. I možda ga dočekati u nekoj mračnoj pustoj uličici - zar je to bolje rješenje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije