Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Stop specizmu"

U središtu Zagreba postavili groblje žrtvama kolinja

žrtve kolinja, križevi, trg (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
29.11.2011.
u 13:31

Kolinje nije ništa drugo osim hladnokrvnog i brutalnog ubojstva, smatra udruga "Stop specizmu".

Udruga "Stop specizmu" u utorak u 12 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića postavila je "životinjsko groblje", odnosno križeve na kojima su prikazali žrtve kolinja. Udruga koja se zalaže za ukidanje specizma, veganstvo te za jednakost svih ljudi i ostalih životinja ovom simboličnom akcijom želi podsjetiti, kažu, na činjenicu da je meso tijelo nekoga tko je htio živjeti, a ne hrana.

– Kolinje nije ništa drugo osim hladnokrvnog i brutalnog ubojstva. Živimo u 21. stoljeću kada znamo da nam meso, mlijeko, jaja i ostali tzv. životinjski proizvodi nisu potrebni i možemo živjeti bez njih, stoga nema nikakvog opravdanja za daljnje iskorištavanje, mučenje i ubijanje životinja, bilo za "potrebe" prehrambene industrije, mode, testiranja ili "zabave" – istaknuli su iz udruge.

Dodaju da svinje i sve ostale životinje imaju jednako pravo na život i osobnu slobodu, a jedini način na koji im tu slobodu možemo osigurati jest da ih prestanemo iskorištavati i ubijati. Udruga Stop specizmu poručuje da svako živo biće ima pravo na život te da životinje nisu tu da ih jedemo, pijemo njihove izlučevine, nosimo njihovu kožu, krzna, vunu, perje ili svilu, testiramo na njima, koristimo ih za zabavu ili iskorištavamo na bilo koji način.

Komentara 284

SP
spirit
14:37 29.11.2011.

licemjeri

UT
utvara73
09:46 30.11.2011.

To su djeca ludih hipija

TO
tomislavcity88
13:53 29.11.2011.

besposlicari.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije