Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo izdanje

U Oxfordski rječnik ušle riječi 'twerk', 'meh' i 'FLOTUS'

miley
Foto: PBG/Press Association/PIXSELL
1/2
25.06.2015.
u 09:36

U rječnik je ušao i uzdah 'meh' kojeg je popularizirala televizijska serija 'Simpsoni', a kojim se najčešće izražava nedostatak zanimanja

'Twerk', odnosno plesni pokret koji je popularizirala pjevačica Miley Cyrus samo je jedna od 500 riječi koje su uvrštene u posljednje izdanje Oxfordskog rječnika engleskog jezika, javlja Sky News.

Rječnik 'twerkanje' tako definira kao 'seksualno i provokativno plesanje pri čemu se njiše bokovima i stražnjicom u niskom stavu, čučeći'.

U rječnik je ušao i uzdah 'meh' kojeg je popularizirala televizijska serija 'Simpsoni', a kojim se najčešće izražava nedostatak zanimanja.

Svoje mjesto u rječniku je  pronašla  i kratica FLOTUS (First Lady of the United States) za Prvu damu SAD-a.

>> Maksimizacija: 
riječ koju hrvatski rječnik ne poznaje

Ključne riječi

Komentara 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
18:03 25.06.2015.

President and FLOTUS, hahahaha, ovo je baš komično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije