Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mučenje'

Tuži susjede s kata ispod: 'Zbog njih sam se gušila u snu i bježala na balkon'

Kuća
Foto: Thinkstock
26.07.2016.
u 08:49

Novi susjedi uselili su se prije tri godine, a problemi su počeli na Božić 2014.

Susjedi su svakako dio našeg života, bili oni dobri ili loši. A koliko nam mogu zagorčati život, iskusila je Britanka Joanna Cridlin koja je protiv svojih susjeda, koji žive na katu ispod, podnijela tužbu. Razlog? Kuhali su prezačinjenu hranu.

Zbog miomirisa iz susjedove kuhinje Joanna nije mogla disati. Ispričala je kako miris u njezinu stanu, koji se nalazi u južnom dijelu Londona, ostaje još osam sati nakon što su susjedi prestali kuhati. Sve to za nju je, kako je rekla, mučenje.

Joanna je ispričala da se znala gušiti u snu i bježati na balkon po zrak, a zbog svega je zadobila probleme s disanjem, piše Metro. Sada tuži stanodavca da prisili te podstanare da riješe problem.

Joanna, aktivistica za prava životinja, u kući koja je preuređena u stanove živi već 40 godina. Novi susjedi uselili su se prije tri godine, a problemi su počeli na Božić 2014. Joanna sada na sudu traži da se miomirisi klasificiraju kao antisocijalno ponašanje, da se susjedima zabrani kuhanje začinjene hrane te da joj se isplati nadoknada štete.

Kakva su vaša iskustva sa susjedima? Svoje priče nam šaljite na javi@vecernji.net, a najbolje ćemo objaviti!

>> Kroz prozor bacala staklene boce - policiji pružila otpor

Komentara 10

BO
Bonus
09:54 26.07.2016.

Ma koliko se cinilo kao cjepidlacenje, susjedi koji su se uselili ispod nas svadjaju se 0-24, ona njemu zove policiju, vode ga na trijeznjenje, neprestano urlaju, zidovi su pretanki, cuje se svaka rijec, nije ti vise ugodno proci dvoristem, ne spavas od dernjave, danju ne mozes nista sto trazi koncentraciju... Ogromne kolicine dima nam ulaze kroz nasu pec, nece maknuti svoju pec iako postoji drugi dimnjak "jer im kvari raspored" i jos bezbroj stvari. O miomirisima odvoda i ostaloga, da ne govorim, kao u stali, ma kako se banalnim u ouom clanku cini. I jos puno toga. Gazdarica (kod koje smo 20 god) izbjegava cinjenicu da jedino ona moze nesto poduzeti. Na kraju nam je savjetovala da kad su divlji - da im odemo reci. Pakleni suzivot. I sto, da 10x dnevno zovem pokliciju radi remecenja jav. reda i mira, koja nece uciniti nista, a mi cemo nadrapati od finih susjeda? Ili trebam ja pobjeci u 3x skuplji stan i ubiti se selidbom, iako ovdje zivim pola zivota? Prije ovog mi se cinilo da susjedi koji nisu u dobrim odnosima nisu normalni. A sad tuzbom koja kosta i traje mogu traziti da maknu pec i tako prestanu ugrozavati nase zivote, a sve bi gazdarica trebala jer je njena kuca, a ona se pravi plaha i ne bi se htjela mijesati. Eto, ako netko ima savjet, a da ne ukljucuje nasilje, slusam!

Avatar Melankolija
Melankolija
11:13 26.07.2016.

Stanovao sam dvije godine u stanu ispod samohrane majke sa 5 malih sinova, bio je uzas i jedino rijesenje je bilo odseliti.

DU
Deleted user
08:57 28.07.2016.

U našem lijepom, sada bivšem kvartu stanovali smo u neboderu od 18 katova, preko 40 godina. U zadnje vrijeme više nikoga nisi poznavao koliki su podstanari po stanovima. Na našem katu je stanovao narkoman (sada u zatvoru) tako da smo svaki puta u strahu otvarali vrata stana, policija je dolazila svako malo....doselili i neki sa 3 ogromna cucka koji su zavijali i lajali da se to nije moglo slušati......ispod nas je bio jedan nezaposleni tip sa psih. dijagnozom, koji je uredno iza 23 sata iz večernje šetnje dolazio u stan i palio tv na najglasnije, tako da smo morali lupati nogama u pod da to smanji, u stanu iznad - doselile neke selječine sa brda koje su nabijale nogama i vukle namještaj po parketima non-stop, da čovjek nije mogao živjeti, kad smo otvarili prozor zapuhnuo nas je smrad od 100-tinu golubova koje drži jedan bolesnik na balkonu, od smrada i zaraze se nije moglo živjeti...a taj isti je svako malo usred tjedna dovodio svoje društvo na tulume na kojima je treštala muzika do 3 ujutro, o kućnom redu ne želim ni pisati, bušenje zidova u vrijeme kada treba biti mir...itd...itd....dalje mi se više ne nabraja, već me sada boli glava...odselili smo i preporodili se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije