Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukao mu film

Trenutak ludila: Stjuard izvrijeđao putnike pa "iskočio" iz aviona

Avion
arhiva VL
10.08.2010.
u 15:40

Kad je tirada bila gotova, Slater je zgrabio pivu, otvorio vrata za izlaz za nuždu, tobogani su se napuhali, a stjuard je mirno skliznuo na tlo.

Stjuardu zrakoplovne kompanije JetBlue u ponedjeljak je pukao film dok je avion vozio pistom u New Yorku: posvađao se s putnikom, potom je i ostale putnike počastio sočnim psovkama, zgrabio pivo, otvorio izlaz za nuždu, skliznuo na tlo zračnim toboganom i - otišao.

Priču o bizarnom odlasku s posla prenose svi američki mediji. U rekonstrukciji trenutaka ludila Amerikanca Stevena Slatera zdušno su im pomogli putnici s leta iz Pittsburga za New York koji su promatrali spektakl u avionu.

Jedan od putnika je, kažu, ustao sa sjedala i posegnuo prema torbi iz kabinskog pretinca za prtljagu - kako to već biva kod onih koji moraju prvi izaći iz zrakoplova - prije nego se avion zaustavio. Slater ga je zamolio da sjedne i ostane na mjestu. Nije ga poslušao, a uvjeravanje je preraslo u svađu. U jeku prepirke, stjuarda je u glavu pogodila torba ili vrata od pretinca. Je li ga putnik namjerno udario ili ne, nije jasno.

Slater je odmah zatražio ispriku, ali ovaj za takvo što nije htio ni čuti. Umjesto toga, uputio mu je sočnu psovku. Slater je vratio deseterostruko - uhvatio se slušalice u internom komunikacijskom sustavu te preko zvučnika - ovaj put svim putnicima - ispsovao sve čega se mogao sjetiti. Posebnu posvetu uputio je svom sad već zakletom neprijatelju.

Kad je tirada završila, Slater je zgrabio pivo, otvorio vrata za izlaz za nuždu, tobogani su se napuhali, a stjuard je mirno skliznuo na tlo. Kažu da se odšetao do svog automobila na parkiralištu za osoblje te se odvezao kući u Queens. Nešto kasnije na vrata mu je pokucala policija.

Optužen je za uništavanje imovine te ugrožavanje života.

Ključne riječi

Komentara 6

AA
Aartur
17:04 10.08.2010.

I šta mu je to trebalo? Mogao je jednostavno prenijeti kapetanu da je u kabini putnik koji pravi nered, kapetan bi to javio kontroli leta, oni policiji i gospodina bi već na izlazu iz aviona čekali dečki u plavom. S obzirom da se to sve odigravalo u Americi (gdje sa sigurnošću u zračnom prometu više nema šale), buntovni gospodin bi vjerovatno odmah završio na FBI ispitivanju i brzo bi shvatio da je gadno zabrljao.

KR
krajisnik
17:25 10.08.2010.

svaka cast legendi, vjerovatno mu je pun K budala na svakom letu a i udaren je torbom iako je samo radio svoj posao. Zapadna kultura je takva, ako se i zalis za nesta svi ti savjetuje da trpis, cutis i i da se smjeskas jer kako da se zalis kad je musterija uvjek u pravu. Smjesno mi je kad se prisjetim \"nasih\" seljacina sa Balkana koji cim avion dotakne tlo odmah svi poustaju i guraju jedni druge ko ce 1. izaci, a naravno stjuardi svaki put vicu da sjednu i sacekaju da se avion zaustavi.

OB
-obrisani-
18:22 10.08.2010.

YAP! To je pravi potez! Moj stil! Kad počneš trpjeti ... prekidaj! Ništa nije vrijedno tvojih živaca i stresa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije