Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London Calling!

Tisuće građana potpisalo peticiju: Nakon Brexita sada žele i nezavisnost Londona

Foto: Reuters
1/3
25.06.2016.
u 15:20

O'Malley želi da London ostane srce Europe i internacionalni grad, a peticiju je poslao i novom gradonačelniku Sadiqu Khanu i upitao ga: "Zar radije ne bi bio predsjednik Sadiq?"

Nakon pokrenute online peticije u kojoj Britanci traže novi referendum i povratak Velike Britanije u Europsku uniju, na stranici Change sada je osvanula peticija kojom žele da London napusti Ujedinjeno Kraljevstvo i samostalno se priduži Europskoj uniji.

U proteklih 11 sati prikupljeno je više od 55.000 potpisa. Peticiju je pokrenuo nezavisni novinar James O'Malley, a sudeći po rezultatima 60% Londonaca protivi se Brexitu. O'Malley želi da London ostane srce Europe i internacionalni grad, a peticiju je poslao i novoizabranom gradonačelniku Sadiqu Khanu i upitao ga: "Zar radije ne bi bio predsjednik Sadiq?".

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Iako je peticija humoristične prirode zapravo odražava stajalište i frustracije građana Londona nakon ishoda ovog povijesnog referenduma.

Međutim, novinar Tony Traver priznao je za BBC da London smatra "radikalno drukčijim od ostatka Ujedinjenog Kraljevstva" te da bi pomicanje mogućnosti donošenja važnih odluka u gradove ili vijeća, pomoglo riješiti problem razlika u zemlji.

>> Izlazak Velike Britanije iz EU prijetnja i za uspješnu "Igru prijestolja"

Komentara 9

OM
omolje
20:21 25.06.2016.

U Londonu zabranjeno jest svinjetinu.

AN
anticenzura
15:28 25.06.2016.

Kazu da je taj novi gradonacelnik musliman vec poceo zabranjivati golisave reklame i plakate po gradu. Zabranio je jednu reklamu kofol da je zena bila previse mrsava na slici, a ona u stavri bila previse golisava vele gradjani na fejsbuku.

MI
michaelchangun
16:10 26.06.2016.

Šala ili ne. Muslimani su preuzeli London i sad žele posebne privilegije na svom teritoriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije