Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobroćudni tumor

Tinejdžeru iz Indije izvadili 232 zuba: Vjerujemo da je ovo svjetski rekord

Izvadili mu 232 zuba
Foto: Youtube Screenshot
24.07.2014.
u 11:48

Radi se o 17-godišnjaku Ashiku Gavaiju koji ima rijedak poremećaj – kompleksni odontom, odnosno dobroćudni tumor zuba

Tinejdžeru iz Indije kirurzi su iz usta izvadili 232 zuba, javlja Huffington post.

Radi se o 17-godišnjaku  Ashiku Gavaiju koji ima rijedak poremećaj kompleksni odontom, odnosno dobroćudni tumor zuba. On je u bolnicu u Mumbaiju primljen prošli tjedan, a u ponedjeljak su kirurzi izveli operaciju koja je trajala sedam sati. 

Uz 232 zuba, u čeljusti je bila i još jedna tvrda formacija koja je prema riječima šefice dentalne medicine Sunande Dhivare-Palwankar stvarala velik pritisak na čeljusnu kost i koju su slomili u pomoć sada zastarjele ''dlijeto – malj'' procedure.

Dhivare-Palwankar kazala je da ni ona ni njezin tim nikada nisu vidjeli ni čuli za išta takvo te da vjeruju da je riječ o svjetskom rekordu, ali da će poduzeti još istraživanja s time u vezi. Dosad je poznat slučaj kada je 25 zubi izvađeno zbog sličnog tumora.

>> Vampirski zubi, izgrizena lutka, transparenti... sve u znak potpore Suarezu!

Komentara 3

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:40 24.07.2014.

A šta ovi indijci znaju lagat da je to čudo jedno, pa te ovaj ima ovoliko godina ovaj onoliko, pa ovaj bez hrane živi ovoliko, a evo sad i ovog sa zubima, ni politikin zabavnik im nije ravan......

Avatar softmoby
softmoby
12:11 25.07.2014.

Samo u Indiji se događaju ovakve i slične stvari, zašto !??...s kim ili čim se ti ljudi pare...

NV
novo vriijeme
12:51 26.07.2014.

Bilo bi im bolje da su proučili taj fenomen iz kojeg izrastaju zubi, možda se može pomoći da ljudima koji nemaju stimulira rast novog zuba. Ovi geniji povadili sve u ušli u knjigu rekorda zajedno sa gutaćima konasica i bacilili umjesto da prouče gen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije