Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukućani u nevjerici

Stjepan i Kata nisu znali da njihovi milijuni više ne vrijede

hassan
Foto: Hassan Haidar Diab
1/4
05.04.2014.
u 19:23

Stjepan Ivičinec iz Turopolja htio je obradovati ukućane jer su svi ostali bez novaca

Turopoljski bračni par nije šokirao samo svoju obitelj nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci milijun i dvjesto tisuća starih jugoslavenskih dinara (tadašnja protuvrijednost 93 tisuće njemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku i poplunu ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi.

Naime, slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer plaću nijedno od njih nije dobilo nekoliko mjeseci, a sjetvu treba obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

Foto: Hassan Haidar Diab

– Daj, Kato, naš jastuk i škarice jer, evo vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htjela – govorio je djed Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

Zaprepašteni i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djed i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.– Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imat ćemo za sjetvu i za život, uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

>>Tito se još može unovčiti - na Britancu, uz lovačke trofeje

>>Reportaža iz Beograda: Pogledajte kako se živjelo u Jugoslaviji

Komentara 138

Avatar ludi kekec
ludi kekec
20:02 05.04.2014.

ovom fotografu može biti na sramotu što je čovjeka nagovorio da se slika sa novcima u džepovima košulje - zaista ružno.

JU
juma
22:29 05.04.2014.

Ovaj jadnik na svoju žalost nije pripadnik neke seksualne ili nacionalne manjine. Stoga novinari očigledno smatraju kako ga smiju prikazivati bez pripadajućeg respekta, koje dugujemo svakom ljudskom biću, a koji bi se za jedan ugledni dnevni list trebao podrazumijevati.

OS
osica
11:31 06.04.2014.

jadan čovjek - čega se sve odrekao u životu za stare dane a sada mu se dovodi ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije