Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan fenomen

Stanovnici ovog sela spontano padaju u san, a nitko ne može otkriti zašto

spavanje
Foto: Tino Jurić/PIXSELL, ilustracija
26.03.2015.
u 08:55

Iako su u selo došli brojni znanstvenici, provedeni testovi zasad nisu utvrdili uzrok

Proteklih godinu i pol, oko četvrtina stanovnika sela na sjeveru Kazahstana spontano pada u duboki san, a nitko ne zna zašto, javlja Mashable.

Jednom, kad padnu u san, spavati ostaju i po nekoliko dana, a kada se probude, osjećaju se dezorijentirano i ne sjećaju se da su zaspali, a neki su čak rekli da su imali i halucinacije.

– Prvi ih je dan gotovo nemoguće probuditi, kazao je profesor Leonid Rikhvanov koji istražuje neobičan fenomen u selu Kalachi.

Iako su u selo došli brojni znanstvenici, provedeni testovi zasad nisu utvrdili uzrok. Bakterijski i virusni testovi su negativni, čime se isključila mogućnost kako je riječ o parazitskoj bolesti.

Kalachi se nalazi u blizini bivšeg sovjetskog rudnika u danas napuštenom gradu Krasnogorskom. Rudnik ne radi posljednja dva desetljeća no neki znanstvenici smatraju kako je moguće da je došlo do podzemnog emitiranja plina radona.

>> Zbog tableta za spavanje raste rizik od demencije za čak 54 posto

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:26 26.03.2015.

A padajuli u san i znastvenici,bunika je cudo prirode.i ja kad roknem litru "Badela"poslije podne mogu do horozova spavti................

NE
Neutralac
20:59 26.03.2015.

Malo ste uranili za Prvi April......

K0
KONJINA4.0
15:32 27.03.2015.

van se maljci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije