Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerski tabu

Sikh skinuo turban da bi pomogao dječaku. Onda se dogodilo neočekivano

Sikh,Harman Singh
Foto: YouTube/SikhChannel screenshot
1/3
25.05.2015.
u 18:58

Mladom Sikhu dobro se vratilo dobrim

Opće je poznata činjenica da Sikhi nose turban i ne skidaju ga osim u privatnosti vlastita doma. No ta religijska dogma 22-godišnjem Novozelanđaninu Harmanu Singhu nije se našla ni na kraju pameti kada se zatekao u blizini teško ozlijeđenog dječaka, piše The New Zealand Herald.  Singh je začuo škripu kotača i vidio malenog Daejona Pahiu kako leži na cesti. 

– Žena ga je držala. Glava mu je krvarila pa sam skinuo svoj turban i stavio ga pod njegovu glavu. Nisam razmišljao o turbanu već o nesreći, samo sam o tome mislio. To i jest moj posao – pomoći i vjerujem da bi drugi isto učinili za mene – otkrio je Singh.

Ubrzo nakon nesreće njegov su dom posjetili mediji koji su željeli dobiti poneku izjavu o događaju. Kada su snimili mladićev skromni dom u kojem nije bilo puno namještaja, zaposlenici Good News Networka odlučili su pomoći dobrotvoru. Nazvali su lokalni salon za prodaju namještaja koji je Singhu donirao kamion pun namještaja koji će mu život učiniti udobnijim.

– Ovo je najveće iznenađenje u mom životu – komentirao je donaciju skromni mladić.

>>Jedini živući majstor stare borilačke vještine Sikha traži nasljednika

>>Zbog dojave o bombi prekinuto emitiranje showa koji vodi slavna manekenka

Komentara 24

KT
KTM
21:58 25.05.2015.

Dobro se vraća dobrim.Živio

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
00:12 26.05.2015.

Sviđa mi se produhovljenost i dostojanstvo koje izvire iz držanja ovog Sikha! Istinska ljudska figura koja nadrasta besramni poriv za grabežom. U usporedbi s Dr.Ivom, Nadanom, Merzelicom, Kikašem i Kerumom ovaj čovjek je vanzemaljac, više biće s druge planete!

OB
Objektivno...
08:25 26.05.2015.

... osim turbana svaki Sikh ima na desnoj ruci metalnu narukvicu "kala" i na leđima ili za pojasom - nož. Što bi se dogodilo nekoj Iranki ili ženi u Saudijskoj Arabiji da je skinula maramu i ozljeđenom stavila pod glavu.... - ne znam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije