Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicinsko čudo

Sa 19. joj rekli da nema maternicu, u 28. godini rodila blizanke!

Hayley Haynes
Foto: Facebook
1/2
01.02.2015.
u 11:04

Nada se pojavila kada su liječnici u bolnici Royal Derby pronašli sićušnu maternicu koja se na ranijim nalazima nije vidjela.

Britanka Hayley Haynes (28) rodila je blizanke, iako su joj u 19. godini rekli da je "genetski muškarac" i nema reproduktivne organe, piše Mirror.  

- Kada su mi rekli da nemam maternicu bila sam zbunjena. Najveći strah mi je bio da nikada neću imati djecu. Osjećala sam se da kao da sam pola žene. Kako da na spoju kažem muškarcu da sam genetski muškarac - kazala je Haynes. Nada se pojavila kada su liječnici u bolnici Royal Derby 2007. godine pronašli sićušnu maternicu koja se na ranijim nalazima nije vidjela.

To je zaista nevjerojatna priča

- Bila je velika samo par milimetara, no i to je bio početak - kazala je Hayley kojoj je potom hormonskom terapijom maternica povećana do razine da može zatrudnjeti umjetnom oplodnjom.

- Darcey i Avery su dvije najljepše djevojčice na svijet - rekla je sada ponosna majka blizanki Haynes. Liječnica Geetha Venkat iz londonske klinike nevjerojatnim je nazvala taj slučaj. - Tehnologija ga je učinila mogućim. To je zaista nevjerojatna priča - zaključila je Vankat. 

>>Već godinama imam kondilome i ne povlače se. Trebam li se brinuti?

>>Zatrudnjela prva žena kojoj je transplantirana maternica

Komentara 2

OP
openheimer2
12:00 01.02.2015.

wie einen glucklich verletzung

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije