Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTRAŠUJUĆE

Rijedak fenomen: Lovac na oluje ulovio apokaliptične oblake!

Oblak asperatus
Foto: Youtube Screenshot
1/3
22.09.2014.
u 10:08

Rijetki oblaci klasificirani su tek 2009. godine. Nastaju kada turbulentni vjetrovi ili sudar zračnih masa podižu donji sloj oblaka te ga pretvaraju u različite formacije koje se brzo raspršuju

Istovremeno zastrašujući i zadivljujući prizor oblaka asperatusa mnogi nikada ne dožive. No zahvaljujući lovcu na oluje Alexu Scheuthu, u prirodnom fenomenu koji apokaliptičnim izgledom lako može utjerati strah u kosti sada svi mogu uživati, javlja IFL Science.

Scheuth je napravio timelapse kretanja ovih oblaka koje je snimio 7. srpnja ove godine iznad Lincolna u američkoj saveznoj državi Nebraski te ga postavio na YouTube. Rijetki oblaci klasificirani su tek 2009. godine. Nastaju kada turbulentni vjetrovi ili sudar zračnih masa podižu donji sloj oblaka te ga pretvaraju u različite formacije koje se brzo raspršuju.

>>Otkrivena je tajna 'plovećeg kamenja' u Dolini smrti

>>Sljedeće godine Zemlja bi mogla ući u malo ledeno doba!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije