Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Viktorijina pustinja

Preživio šest dana bez vode hraneći se mravima dok je bio u lovu na deve

reg foggerdy
Foto: screenshot/youtube
1/2
13.10.2015.
u 15:39

Bio je naoružan puškom i planirao je loviti deve koje se skiću po australskoj unutrašnjosti

Reg Foggerdy (62) iz Pertha pronađen je živ šest dana nakon što je njegova obitelj prijavila nestanak. Izgubio se na početku Velike Viktorijine pustinje u središnjem dijelu zapadne Australije nakon što je prošle srijede otišao u kamp u lov na deve.

Policija ga je pronašla slijedeći svježe tragove otisaka njegove obuće koje su pronašli u ponedjeljak. Foggerdyja su pronašli 15 kilometara dalje.

Svih šest dana Foggerdy je bio bez vode. Pronađen je krajnje dehidriran i pomalo dezorijentiran, ali je nakon pružanja prve pomoći bio sposoban razgovarati. Posljednja dva dana prije pronalaska ležao je ispod drveta i hranio se crnim mravima. Reg Foggerdy bio je naoružan puškom i planirao je loviti deve koje se skiću po australskoj unutrašnjosti.

Nakon što se do četvrtka ujutro nije vratio kući, njegov brat Ray prijavio je nestanak policiji. Obitelj je Foggerdyja opisala kao iskusnog "čovjeka divljine" koji je već bio upucao i ubio devu iz kampa. Stručnjaci kažu da je u situacijama u kojima se našao Foggerdy najlošiji izbor paničariti i hodati bez cilja jer se tako gubi snaga i brže dolazi do dehidracije. 

>> Punih 12 dana plutao je na površini. Pronašli ga gladnog i dehidriranog

Komentara 1

ME
meerkat
14:17 15.10.2015.

Šteta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije