Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočkivana pomoć

Proveo nevin u zatvoru 25 godina, a onda mu je potpuni stranac promijenio život

zatvor
Foto: Danilo Pavletić/PIXSELL
04.07.2015.
u 17:00

Unatoč tome što je velik dio svog života nepravedno "izgubio", Jonathan Fleming nije ljut na sustav i nepravdu koju je odslužio.

Provesti nevin u zatvoru 25 godine, a nakon toga biti pušten na ulicu sa svega 93 dolara, noćna je mora koja je zadesila Jonathana Fleminga iz Brooklyna.

Optužen je za ubojstvo, ali tek nakon 25 godina provedenih iza rešetaka oslobodio ga je ključni dokaz da je u vrijeme ubojstva u New Yorku, Fleming bio u Disneylandu sa svojom obitelji.

Unatoč tome što je velik dio svog života nepravedno "izgubio", Jonathan Fleming nije ljut na sustav i nepravdu koju je odslužio.

"Samo želim ići dalje sa svojim životom, nastaviti živjeti, raditi i učiti, rekao je Fleming nakon što je pušten iz zatvora.

Bez kuće, bez posla i bez novca Fleming se našao na cesti, ali jedan potpuni stranac odlučio je pomoći ovom čovjeku čija ga je priča duboko dirnula. 

Bankar s Wall Streeta 32- godišnji Alex Sutaru pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za ovog čovjeka, a online kampanja počela se širiti i uplate su počele stizati. Čak 600 ljudi iz 14 zemalja uplatilo  je ukupno 35 tisuća dolara.

Taj će novac Flemingu dobro doći dok ne stane na svoje noge, pronađe posao i mjesto za život.

"Na život sada gledam drukčije, nemam riječi kojima bi opisao koliko sam zahvalan za ovo što mi je uradio ovaj potpuni stranac. Zaista ne mogu vjerovati. Još ima na ovom svijetu dobrih ljudi, rekao je Fleming za NewsPals.

>>30 godina nevin proveo u zatvoru optužen za ubojstva koja nije počinio

Komentara 15

DH
dalibor.hren
10:16 05.07.2015.

I, kaj sad? Ništa nego suca, porotu i sve svjedoke optužbe (ako su živi) strpati u zatvor na 25 godina!

DU
Deleted user
12:33 05.07.2015.

NE znam, ali ne vjerujem u ovu pricu.Kako je dokazano gdje je bio taj dan tek nakon 25 godina?DRUGO. kako nije dobio odstetu za provedene godine u zatvoru ako je nevin?

MU
muh
15:34 05.07.2015.

Ako bi stvarno nevin bil u zatvoru toliko godina u Ameriki dobiš miljone od države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije