Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac u stanju šoka

Britanac pronašao sina u ISIL-ovom propagandanom videu, bivša supruga otišla u Siriju i pridružila se Islamskoj državi

Foto: Video Screenshot
1/4
30.08.2016.
u 12:45

Indoktrinirane dječake pod utjecajem rigidnog režima Islamske države, uče borilačkim vještinama i metodama korištenja vatrenog oružja

Nova propagandna snimka Islamske države prikazuje petoricu dječaka kako pogubljuju kurdske zatvorenike. 

Otac britanskog dječaka sa snimke ostao je šokiran kada je primijetio da je njegov sin u videu. Navodno je riječ o 13-godišnjem Joeu Georgeu novog imena Abu Abdullah al-Britani.

Njegova majka Sally Jones (43) razvela se od supruga ubrzo nakon rođenja djeteta. Joea je zatim 2013. povela sa sobom u Siriju. Oboje su tada prihvatili islam i pridružili se Islamskoj državi, kako javlja Telegraph

"Bio je normalan dječak. Lovio je kukce, igrao se u parku. Vrlo mi je teško, jednostavno moramo nastaviti. Odvratno je koliko mu je ispran mozak", rekao je otac, koji želi ostati anoniman. 

Njegova bivša supruga Sally život je nastavila u gradu Raqqa, a ubrzo se udala za islamskog radikala i hakera Junaida Hussaina (20), smaknutog od američkog drona prošle godine.

 

Pod pseudonimom Umm Hussain al-Britani Jones, Britanka je također snimljena kako nosi crni hidžab i koristi pušku modela AK-47 uz prijetnju da će "tupim nožem odrubiti glave svim kršćanima", također je uzdizala Osamu Bin Ladena. 

Tinejdžer Joe drugo je britansko dijete primijećeno u propagandnim videima terorističke skupine. Istraživanje procjenjuje da godišnje oko 50 djece iz Velike Britanije završi kod ISILovaca, nakon što ih roditelji dovedu u zaraćeno područje. 

Indoktrinirane dječake pod utjecajem rigidnog režima Islamske države, uče borilačkim vještinama i metodama korištenja vatrenog oružja. 

>> ISIL-ovac na bosanskom prijeti Amerikancima, otkrivamo da je to Jasmin Keserović

Ključne riječi

Komentara 12

JA
jasno
13:37 30.08.2016.

zasto nemamo vijesti o tome sta misli i druga strana (is) i muslimani svijeta,pa i mnogi nemuslimani o ratu u iraku,libiji,siriji,Krvavom puc-u u Egiptu, Apardheidu i nepravdama u Palestini okupiranoj, itd...ova djeca sigurno nisu bez roditelja,sem ako im bomba "demokratska"" u kaosu nije ubila obitelj.

JA
jasno
13:43 30.08.2016.

koja je razlika izmedju teroriste koji ubija raketom mnoge obitelji i medju njima puno djece, i malog teroriste koji zeli da se osveti?

JA
jasno
13:46 30.08.2016.

ja ba da ba du, osvetice se djeca on you ,tko drugome jamu kopa,i sam u nju opada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije