Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživio se

'Prodajem svoju bebicu': Je li ovo jedan od najboljih opisa oglasa?

Prodaja laptopa
Foto: Njuškalo.hr
1/2
14.03.2014.
u 09:37

Koliko se ovaj korisnik uživio u pisanje oglasa za prodaju prijenosnog računala, osim dužine teksta, svjedoči i njegov način pisanja.

Oglasi obično nisu mjesto gdje korisnici "otvaraju dušu", no to nije slučaj u jednom oglasu za prodaju laptopa na Njuškalu.

Koliko se korisnik uživio u pisanje oglasa, osim dužine teksta, svjedoči i njegov način pisanja. Kako ne bismo pokvarili cjelokupni dojam oglasa, prenosimo ga u cijelosti:

"Teška srca (i pritom se ne zaje*avam) prodajem svoju bebicu; dečkića teškog 3.000 kn i starog 2 i nešto sitno godina. Smeđe je boje, ime mu je Asus, iz dobrostojeće K53 s porodice je, zdrav je, cijepljen AVG-om protiv bolesti, uredno sam i redovito brinuo o njemu. Inteligentan je (Intel i5 - quadcore procesor kojemu jezgre rade na 2.3 GHz), ima odličan vid (NVidia GeForce GT 520 MX - 1GB grafička kartica sa najnovijim driverima), memorija ga perfektno služi (Western Digital HDD, 500 GB i vrti se na 7 200 RPM-a), i evo obećajem sa rukom na srcu da neće štekati i da će pametno koristiti ugrađenih 4 GB RAM-a. Pa evo malo i opisa.

Kamera: Mali je špijun. Kamera mu je odlična i po noći, ali na danjem svjetlu je gotovo pa HD (720p) iako ima samo 2.0 Mpix.

Ekran: LED, 1366 x 768 pixela, ultra tanak i brine se za vaše zdravlje. I nakon 30 sati uzastopnog rada (ponekad 5 minuta izbivanja dok si kavu složim) vas ne bole oči, gamma zračenje je svedeno gotovo na nulu.

Tipkovnica: S obzirom da sam cijelo vrijeme dok sam se u ove dvije godine igrao s njim koristio vanjsku tipkovnicu i miš kao igračke, tipkovnica je savršena i ne šteka, nije izlizana i ne plače na pritisak.

Ugrađeni zvučnici: Ima ih 5, ne trešte, sviraju kristalno čisto, bass zna pošteno udariti, a kad slušaš Mozarta, imaš osjećaj da ti lupa po klaviru kao da ti je na pola metra udaljenosti.

Portovi: USB 2.0, dva komada, 3.5 mm jack-ovi, HDMI, USB 3.0, LAN port, napajanje i VGA utori su odlični. Spojiš i sve radi. Cakleno ^^

Foto: Njuškalo.hr

DVD čitač: Moj (uskoro ne više moj :( ) mali je i dobar kuhar. Ima pržilicu za CD i DVD, radi odlično, samo nekad i nekad treba malo ulja. Preporučujem maslinovo. Ako nemaš, može i ono za mašinu auta.

Baterija: Aham, da. Ima i bateriju koju sporo troši, pa se s ovim mezimcem možeš igrati i kada nisi kod kuće. Iziđeš u šetnju, odeš u sumnjive radnje noću ili na neku pijanku, poneseš ga i igrate se. :).

Sveukupni izgled: Na ljestvici od 1 - 10 bih mu dao 9.58 iz razloga što ne znam, glupo mi je napisati 10/10. Ispast će da ga hvalim. Uopće ne. Od igračkica ima Windows 7 Ultimate 64 Bitni na engleskom, ali sa hrvatskom tipkovnicom i slovima (obožava ga), Google Chrome, Viber (inače na mobitelima kao messenger), Bluetooth i jedan mali program za spremanje screenshot-ova s kojim bi i Ava Karabatić znala spremiti sliku ekrana bez fotoaparata.

Igrice? Osim onih ''Ubij Bože dosadnih'' ima i NFS Shift 2 Unleashed, World of Tanks i ništa više. E sad, koju god da instaliraš, radit će odlično. Te dvije na full detaljima ovaj malac vrti na ~45 - 60 FPS-a. Nedavno je istekla garancija od dvije godine i evo, jedini problem je bio hard disc (neki kineski ili taj kosooki) koji je riknio mjesec dana nakon isteka te iste garancije. Znam, bio sam ljut. Jako. Ali sam mu kupio novu igračku, WD 500 GB koji ima 1 800 okretaja više nego stari, pa je Asus pokazao oduševljenje time što je Windowse instalirao za nekoliko sitnih minuta.

Neke sitnice: Ploča na koju se stave ruke dok radiš je od nekog čudnog materijala koji se ne grebe i ne grije. Ljeti na +40 °c je hladan kao srce moje bivše, da se smrzneš. Hlađenje mu je oke, radi, hladi, ne čuje se, milina jedna. Ima numeričku tipkovnicu (ona desno od normalne, sa brojevima... i znakovima /*-+,), termička pasta koja ima zadatak da ne zagori koji dio je mijenjana prije 2 mjeseca čisto radi reda, zlu ne trebalo.

Punjač: Ima i njega, radi, znam to po tome što svijetli plava lampica na njemu, na onoj pola kile teškoj cigli i koja me znala naživcirati noću kad ju ne okrenem prema podu. Osvijetli cijelu sobu 5 x 5 m i visoku, onako... Dosta visoku.

Wallpaperi iliti pozadine... Ima jedna mapa sa slikama BMW-a, razni modeli, 47 slika koje se mijenjaju svakih 10 minuta. Ako voliš fau-vea, onog trećeg švabu sa 4 prstena ili nešto drugo, skidaj si sam slike. Ja volim BMW. Amen!

Ukoliko vam se malecki Asus (sa 15.6 inčnim ekranom) sviđa, hoćete ga kupiti od mene i imate 3 000 kn viška ili predodređeno za medeno lijepu bebicu izvaganu na 3 720 gr., javite mi se na broj iz oglasa, na mail ili pošaljite brzojav sa novcima na moju adresu. S poštovanjem, Marac.

p.s. Ne prodajem bebu! Laptop prodajem. Imam 21 godinu, ne planiram pelene kupovati. Laptop je u prvom naletu skuplji, ali beba je na dvije godine i dalje skuplja kojih nekoliko tisuća €vrića. Ne uvaljujem bebu. Nemam bebu! Ne želim bebu. Ne još!

>> Hrvat putem oglasa prodaje kolekciju slika za milijun eura!

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:03 14.03.2014.

Stari moj 3000kn za laptop star 2,5 godina , bez papira i jamstva....možeš ti pisati i poeziju o njemu, ali te novce vidjeti nečeš...

L0
luena 01
10:20 14.03.2014.

Bas se uzivio ,treba mu novac ... Sto nije stavio na e-bay pocetna cijena npr.. 50KN-a oglas na mjesec dana pa da vidimo bi li toliko dobio sto trazi... Novi Asus G73 SW Gamer 4x2.0GhZ/Intel r Core tm i7 2360QM/500GB/4GB/00GB/4GB/ Windows7 garancija tri godine ,cijena 566€... a on bi za stari bez garancije 3000KN-a.

Avatar Matija22
Matija22
10:14 14.03.2014.

dosadan je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije