Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA KARIJERA

Princ William daje otkaz u hitnoj službi i preuzima poslove svoje bake, kraljice Elizabete

princ William
Foto: Reuters
1/4
21.01.2017.
u 10:00

William je služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013., a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spašavanje

Britanski princ William napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi se mogao posvetiti službenim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umjesto svoje bake, kraljice Elizabete.

William (34), drugi u nasljednom redu britanske krune, usto će se s obitelji preseliti u London iz njihova sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.

"U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocjena za cijeli život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u idućim desetljećima", rekao je princ. William je služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013., a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spašavanje.

Poslije je počeo novu karijeru kao pilot helikoptera hitne medicinske službe za postaju hitne pomoći East Anglia blizu svoga doma. Princ će na ljeto napustiti posao i sa suprugom Kate te njihovo dvoje djece Georgeom (3) i Charlotte (1) preseliti se iz vile Anmer Hall u sklopu kraljičina posjeda Sandringham u Norfolku u palaču Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju.

Kraljica Elizabeta, koja je prošle godine navršila 90 godina, smanjila je službene obveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija. Dio dužnosti već je prenijela na sina, princa Charlesa i ostale članove kraljevske obitelji.

>> Nacija odahnula: Kraljica Elizabeta uspješno se oporavlja

>> Biografija Camille Parker otkriva njenu raskalašenu prošlost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije