Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU MIJENJALI RECEPT OD 1967.

Preminuo Michael Jim Delligatti, tvorac legendarnog Big Maca

Japanese teenagers enjoy McDonald's Big Macs in Tokyo December 24, 2003.   REUTERS/Eriko Sugita/File Photo
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2016.
u 07:00

Dvije godine uvjeravao je čelnike kompanije da u ponudu stave veliki burger, a priznao je kasnije i da je ideju našao kod konkurencije

– Nisam mogao ni sanjati da će moja kreacija postati dio američke kulture – izjavio je svojedobno Michael Jim Delligatti, tvorac legendarnog McDonald’sova Big Maca, koji je preminuo jučer u 98. godini života.

Delligatti je šezdesetih godina prošlog stoljeća bio jedan od prvih nositelja McDonald’sove franšize u svom restoranu s burgerima u Uniontownu u Pennsylvaniji, a promatrajući što konkurencija nudi, došao je do zaključka kako u ponudu hitno moraju ubaciti veliki burger s dva komada mesa i posebnim umakom.

Trebale su mu pune dvije godine da uvjeri čelnike McDonald’sa kako se radi o dobroj ideji, a sve je ostalo povijest.

– Ne mogu reći da sam izmislio žarulju, ali sam je dobro zavrnuo – kazao je jednom prilikom Delligatti otkrivši kako je ideju za Big Mac zapravo pronašao kod konkurencije. McDonald’s od 1967. godine nije promijenio recepturu svog velikog burgera i posebnog umaka koji je patentirao upravo Delligatti.

Danas se godišnje u svijetu proda oko 900 milijuna Big Macova, i to u više od stotinu zemalja. 

>> Činjenice o Big Macu od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije