Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U noćnim satima

Pogledajte kako je novinar A. Merkel otpjevao 'Happy birthday'

Angela Merkel
Foto: Europska unija/Screenshot
17.07.2014.
u 08:15

Novinar koji je pjevao pozvao je i druge novinare u sobi da se pridruže, no gotovo da ga nitko nije poslušao.

Nepoznati njemački novinar noćas je srušio rekord u disciplini "kako se pjesmom pokušati što više svidjeti vodećoj osobi Njemačke", rekord koji je sve dosad držala pjesma "Danke Deutschland" hrvatske pjevačice Sanje Trumbić iz 1991. godine. Na konferenciji za novinare u Bruxellesu po završetku summita EU koji se odužio iza ponoći i tako ušao u dan kad kancelarka Angela Merkel slavi svoj 60. rođendan, novinar je, ničim izazvan, otpjevao gospođi Merkel pjesmicu "Happy birthday".

Sudeći prema reakciji drugih novinara u sobi i na Twitteru, potez baš i nije naišao na odobravanje kolega koji smatraju da posao novinara u zemljama razvijene demokracije nije da se nastoje svidjeti vladaru, već da postavljaju pitanja. Novinar koji je pjevao pozvao je i druge novinare u sobi da se pridruže, no gotovo da ga nitko nije poslušao. Stihovi su zvučali još nespretnije kad je novinar na mjesto iza riječi "dear" odlučio ubaciti puni službeni naziv Merkeličine dužnosti  – "bundeskanzlerin", odnosno "savezna kancelarko", što je malo više slogova nego što popularna melodija "Happy birthday" podnosi na tom mjestu.

No, Merkel je bila nasmijana i sretna. – Trebala sam vam se pridružiti u pjevanju, no hvala vam, to je prva čestitka danas odgovorila je kancelarka Merkel. Na summitu je odlučeno da se pooštre sankcije EU protiv Rusije, ali nije donesena odluka o imenovanju novog predsjednika ili predsjednice Europskog vijeća te nove visoke povjerenice EU za vanjsku politiku. Nesuglasje oko popunjavanja ta dva važna radna mjesta bilo je toliko veliko da je dogovor bio nemoguć, pa je novi izvanredni summit s istom točkom dnevnog reda sazvan za 30. kolovoza.

>>Hrvatska želi da danska premijerka postane nova predsjednica Europskog vijeća

>>Merkel u 'impresivnom Dubrovniku': Odnosi s Hrvatskom su izvanredni!

Komentara 9

ZG
zorbas.grk
09:53 17.07.2014.

Vrlo draga i jednostavna osoba....pridružujem se prvom čestitaru

Avatar Nexus
Nexus
10:56 17.07.2014.

Gospon Krasnec dajte se bar malo informirajte prije nek napisete nekaj kaj tisuce ljudi procita. Udo van Kampen nije nikakova neponanica u svjetskom novinarstu. On je voditel ZDF-ureda u Brüselu (Bruxelles), a prije toga vodio je ZDF -Ured u Neww Yorku. Svjetski priznat i nosilac punih priznanja. Morali bi se Vi vise sramit zbog tog (los u profesiji) nego van Kampen zbog lose otpjevane pjesme (nije mu profesija)

GE
Georgina56
11:02 17.07.2014.

Nexus -pridruzujem se svakoj Vasoj rijeci i potpisujem! Udo van Kampen je institucija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije