Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO PA ZARADIO

Pištolj kojim je ubijen goloruki crni mladić prodan za 250.000 dolara

pištolj
Foto: Youtube
1/3
22.05.2016.
u 15:01

Bivši pripadnik floridske građanske straže novac će uložiti u borbu protiv crnačkog pokreta, Hillary Clinton i tužiteljice koja ga je htjela strpati u zatvor

Bivši pripadnik floridske građanske straže George Zimmerman prodao je za 250.000 dolara pištolj kojim je 2012. ubio nenaoružanog maloljetnog crnca, objavilo je nekoliko izvora te United Gun Group, portal koji je proveo dražbu. 

United Gun Group koji je obavio dražbu pištolja Kel-Tec PF-9 postavio je u subotu poruku na svome Twitteru u kojoj stoji da je oružje prodano za četvrt milijuna dolara. 

Proces prodaje trajao je deset dana, jer je GunBroker, prvi portal kojemu je Zimmerman povjerio prodaju, odustao.

Kada je operaciju preuzeo United Gun Group brojni korisnici interneta uspješno su je sprečavali iznoseći lažne ponude, neke i do 65 milijuna dolara, no pištolj je u konačnici ipak prodan. 

George Zimmerman je 26. veljače 2012. obilazio svoju četvrt Sanford na Floridi i pucao je u Trayvona Martina, sedamnaestogodišnjeg crnog mladića koji nije bio naoružan. Ubojstvo je potaknulo rasne napetosti u Sjedinjenim Državama, koje su se rasplamsale kada je Zimmermana krivnje oslobodila porota, nakon što ju je uspio uvjeriti da je pucao u legitimnoj samoobrani.

Zimmerman je u poruci kojom je pištolj stavio na dražbu napisao da je dio novca namijenjen borbi "protiv nasilja nad snagama reda za koje je odgovoran pokret Black Lives Matter (I životi crnaca vrijede). Dio novca kani upotrijebi da okonča profesionalnu karijeru Angele Corey, tužiteljice na Floridi koja je protiv njega podignula optužnicu za ubojstvo. Dio novca konačno želi upotrijebiti u kampanji protiv predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, koja podržava Zakladu Trayvon Martin, nazvanu prema Zimmermanovoj žrtvi, a okuplja novac za stipendije i pomoć majkama djece ubijene vatrenim oružjem. 

>> Dobila 1,5 mil. $ odštete jer ju je policajac šakama izudarao po glavi

Komentara 1

JZ
Jedan_Zagrepčanec
20:12 24.05.2016.

Možda se varam, ali članak je napisan vrlo pristrano. Ako se ne varam, taj "nenaoružani" je prije toga opljačkao trgovinu nekog Korejca a onda je nasrnu na policajca, a divovske je građe i policajac nije imao drugog izbora. Dakle, radi se o razbojniku koji nije prezao ni pred čime, a ne o nevinašcu koje je, eto, zločesti policajac iz čistog mira ubio samo zato što je crnac i što se usudio hodati ulicom. Dakle nije on uspio uvjeriti one na sudu da se radilo o samoobrani nego to jest bila čista samoobrana. Jasno da je bilo (i bit će) i slučajeva zlorabe policijskih ovlasti, ali nakon ovoga i još nekoliko slučajeva u kojima su "okrenuli pilu naopako" više ne vjerujem da se radi o tome dok god nema nekog sigurnog dokaza da je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije