Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatromet taštine

Pio čaj iz 36 milijuna dolara vrijedne šalice pa razbjesnio internet

šolja
Foto: Sothebys.com
23.07.2014.
u 08:23

Liuovo bogatstvo procjenjuje se na 921 milijuna dolara i 200. je najbogatiji čovjek Kine

Liu Yiqian, kineski biznismen nedavno je kupio sićušnu porculansku šalicu oslikanu s peradi za čak 36,3 milijuna dolara, javlja Huffington Post. Problemi su počeli kad je Liu otišao u aukcijsku kuću Sotheby's kako bi platio vrijednu šalicu koja je dio blaga dinastije Ming i pritom odmah odlučio iz nje popiti čaj. Očekivao je kako će njegova mala proslava ostati privatna, no njegova fotografija u kratkom je roku postala viralna i izazvala bijes mnogih stvorivši od Liua najnoviji simbol pretjerivanja u Kini.

Brojni kritičari okomili su se na ekscentričnog milijunaša i počastili ga komentarima poput: "Misliš da ćeš postati besmrtan nakon što piješ iz te šalice" ili "Nadam se da je tvoja taština sada zadovoljena."

Liuovo bogatstvo procjenjuje se na 921 milijuna dolara i 200. je najbogatiji čovjek Kine.

Car Qianlong je pio iz te šalice, a sad sam i ja. Samo sam htio vidjeti kakav je to osjećaj. Ne vidim u čemu je problem  rekao je Liu.

>> Misteriozni bogataš ostavlja novac skriven po gradu, evo zašto!

Komentara 3

LI
liliZG
09:35 23.07.2014.

ne vidim ni ja problem, čovjek kupio i platio šalicu i popio iz nje čaj...što sad?

Avatar CHOW
CHOW
12:07 23.07.2014.

Sto ce raditi sa svojom salicom je njegova stvar

RM
rmd3
07:25 30.07.2014.

sad može rec da se žvalio sa carem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije