Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagorčao im život

Ovo još nitko nije napravio: Poduzetnik se osvetio birokratima na brutalan način i postao hit na internetu

poduzetnik
Foto: YouTube screenshot
13.01.2017.
u 12:35

– Nije važno plaćate li godišnje 300 dolara ili 300.000 dolara poreza poput mene, stup slobodne demokracije počinje s odgovornošću vladajućih – rekao je ljutiti poduzetnik.

Američki poduzetnik Nick Stafford iz Cedar Buffa u Virginiji samo je želio platiti 3000 dolara za registraciju triju vozila te porez. No, kad je stupio u kontakt s Odjelom za motorna vozila, naletio je na birokratske prepreke pa se na kraju odlučio osvetiti na zaista neobičan način.

Stafford je, budući da ima kuće na tri lokacije, nazvao Odjel kako bi saznao najjednostavniji način za registraciju vozila i plaćanje poreza. Kad je zatražio da ga spoje s osobom koja bi mu mogla dati potrebne informacije, odbili su njegov zahtjev uz napomenu da se broj ne koristi za odgovaranje na upite građanstva. Potom je zatražio brojeve devet drugih Poreznih ureda, ali i to je odbijeno pa se odlučio osvetiti i to na potpuno legalan način.

Došao je platiti porez s čak 300.000 kovanica koje je dopremio u pet tačaka. Djelatnicima nije preostalo drugo nego da prebroje kovanice, za što im je trebalo najmanje sedam sati. U ponedjeljak su do kasno ostali na radnom mjestu da bi prebrojavanje završili u utorak ujutro.

– Nije važno plaćate li godišnje 300 dolara ili 300.000 dolara poreza poput mene, stup slobodne demokracije počinje s odgovornošću vladajućih – rekao je ljutiti poduzetnik te podigao tri tužbe tražeći novčano kažnjavanje Odjela i djelatnika.

Sud je odbacio tužbe, no Stafford je ipak dobio veliku zadovoljštinu.

Komentara 21

SO
sofisticated
14:08 13.01.2017.

što se tiče parazita i uhljeba s obzirom na broj stanovnika,i veličinu zemlje hrvatska je apsolutni šampion.

NE
Nexe18
14:46 13.01.2017.

kako volimo piskarati o tuđim problemima, a kod nas sve med i mlijeko

DA
dario2612
16:27 13.01.2017.

nije to neka osveta. njima je svejedno hoće li provesti radni dan brojajući kovanice ili primajući stranke i obavljajući tekuće poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije