Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domišljati klinac

Osmogodišnjak oduševio aviokompaniju idejom za lociranje nestalih aviona

Foto: Facebook
1/4
22.11.2015.
u 17:25

Svoju je ideju poslao izvršnom direkrotu Delte Richardu Andersenu, a ubrzo je primio odgovor od Johna E. Laughtera, direktora kompanije zaduženog za sigurnost

Osmogodišnji Benjamin Jensen osmislio je inovativan način kako locirati nestale avione, a njegov će plan u djelo možda provesti aviokompanija Delta Airlines, javlja Daily Mail.

Njegov plan koji je osmislio dok je gledao televizijsku emisiju o nestalim avionima uključuje sustav neonskih narančastih balona koji bi, u slučaju da se zrakoplov sruši u more, označavali mjesto nesreće poput plutača.

Svoju je ideju poslao izvršnom direktoru Delte Richardu Andersenu, a ubrzo je primio odgovor od Johna E. Laughtera, direktora kompanije zaduženog za sigurnost.

– Balon bi bio dovoljno lagan da lebdi u zraku, ali bi bio izrađen od pojačane gume kako bi izdržao pritisak – napisao je osmogodišnjak Benjamin u pismu koje su roditelji poslali u Deltu.

Mnogi stručnjaci za zrakoplovstvo razmišljaju o rješenju vrlo sličnom tvome. Svakako ću s njima podijeliti tvoj nacrt – odgovorio je dječaku jedan od direktora Delte te uz odgovor priložio i model aviona.

Foto: Facebook/ Naš potok

>> Francuski tužitelji: Dio krila koji je pronađen na Reunionu sigurno pripada nestalom avionu

Komentara 8

DU
Deleted user
17:46 22.11.2015.

Vi stvarno nemate žurnalista. Samo srnje sa interneta... prepisivanje i prevođenje...

VA
vabriga
17:58 22.11.2015.

http://www.mcmurdomarine.com/epirb Svi brodovi su godinama opremljeni uredjajem EPIRB. Tu ne treba otkrivati toplu vodu. Vidi gornji link.

PA
pavo
19:06 22.11.2015.

srbski - avion /// hrvatski - zrakoplov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije