Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak poremećaj

Članovi obitelji sa 'sindromom vukodlaka' dobili nova lica

nepal
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
08.11.2013.
u 10:47

Majka i dvoje starije djece završili su tretman, a zahvatu se zbog dobi ne može podvrgnuti najmlađa Mandira (7)

Devi Budhatoki i njezina djeca Manjura (14), Niraj (12) i Mandira (7) žive u zabačenom nepalskom selu te svi pate od "sindroma vukodlaka", rijetkog poremećaja koji uzrokuje intenzivan rast dlake.

Devi (38) i njezina djeca boluju od hipertrihoze zbog čega njihova tijela prekriva gusta crna dlaka na mjestima gdje dlake inače na rastu.

Cijela je obitelj otputovala u nepalsku prijestolnicu Kathmandu da bi se podvrgla laserskoj operaciji i time smanjila simptome hipertrihoze.

Majka i dvoje starije djece završili su tretman, a zahvatu se zbog dobi ne može podvrgnuti najmlađa Mandira (7).

Prije tretmana majka je izjavila:

– Više nego za sebe zabrinuta sam za svoju djecu koju zadirkuju u školi. Moj je sin rekao svojim prijateljima da će se u školu vratiti s novim licem te ga više neće moći zadirkivati.

>> Od rijetkih bolesti boluje nekoliko pacijenata pa je liječenje skupo

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije