Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI DOBRA "ŽIŽA"?

Novine iz Denvera oglasom traže recenzenta marihuane

kanabis
AFP
21.10.2009.
u 18:35

Potpuno očekivano, u novine Westworld iz Denvera javilo se mnogo zainteresiranih koji su spremni raditi i besplatno. No, sve je legalno i u obzir dolaze samo bolesnici koji su dobili dopuštenje za korištenje marihuane u medicinske svrhe.

Dok se u Kaliforniji lome koplja oko toga treba li legalizirati korištenje marihuane ili ne, u Los Angelesu je, nakon zakonskog dopuštenja korištenja marihuane u medicinske svrhe, samo u zadnje četiri godine broj trgovina porastao s četiri na 800, a isto je i u drugim saveznim državama koje dopuštaju "medicinsku marihuanu".

Stručnjaci navode oko 250 bolesti i simptoma kod kojih upotreba marihuane može olakšati stanje; zbog izvrsnih rezultata protiv mučnine, depresije i gubitka apetita, "trava" u formi cigareta (jointa), čajeva ili dodataka prehrani preporuča se pacijentima koji se opravljaju od kemoterapije i radioterapije, a zbog smanjivanja očnog tlaka tijekom uzimanja naročito je učinkovita u sprječavanju glaukoma, pomaže pri ublažavanju najvećih ekstrema ponašanja kod autizma i tako dalje i tako dalje.

Uglavnom, uz sve veću rasprostranjenost korištenja marihuane u medicinske svrhe, premda još zna dolaziti do trzavica zbog sudaranja lokalnih propisa i saveznih zakona, niče sve veći i veći broj trgovina u kojima se marihuana može legalno kupiti, pod uvjetom da kupac posjeduje karticu koja ga identificira kao bolesnika kojem terapija kanabisom može pomoći.

Takvog kupca su i planu imali i u denverskim novinama Westworld, koje će tako postati prvi tiskani medij sa službenim recenzentom marihuane (već postoji nekoliko internetskih stranica koje se bave tim temama). Na natječaj im se već prvi dan javilo 120 zainteresiranih, od kojih su neki nudili da rade i besplatno, ali u obzir dolaze samo službeno ovlašteni kupci.

U pitanju nije nikakva zafrkancija nego sasvim ozbiljan posao opisa mjesta gdje se marihuana može kupiti te jesu li dobro uređena; izgledaju li kao stan lokalnog dilera, s posterima Boba Marleyja i fotografijama listova indijske konoplje; jesu li previše sterilno uređeni poput zubarskih čekaonica, ili diskretno i ukusno namješteni; kakve su cijene; koje podvrste marihuane prodaju, drže li jače sorte ili slabije; može li se nabaviti cijenjena "White Widow" ili samo nešto poput "Afgan Gold Seala" koja prejako udara u glavu i izaziva prevelik apetit...

Tko god dobio taj posao, neće mu biti lako. Treba kupljenu robu konzumirati, a nakon toga ostati dovoljno koncentriran da bi napisali suvislu recenziju...

Ključne riječi

Komentara 1

NI
nikudnikam
23:09 21.10.2009.

Je li može i dopisno honorarno? Ili u američkoj ambasadi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije